Sastojak: brašno
Posna klin čorba
Sastojci za posnu klin čorbu:
glavica crvenog luka,
malo ulja,
kašika brašna,
1/2 veze peršuna,
1 l bujona od povrća,
1/2 kašičice aleve paprike,
krutoni,
so,
biber.
Posna čorba od kopriva i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od kopriva i praziluka:
500 g koprive,
3-4 praziluka,
3 kašike ulja,
4 kašike brašna,
kašika jabukovog ili vinskog sirćeta,
aleva paprika,
so.
Posne ćufte od sardina
Sastojci za posne ćufte od sardina:
1 kg sardina,
3 kuvana paradajza,
3 kašike drobljenog tofu sira,
25 g suvog groždja,
25 g pinjola,
2 limuna,
veza peršuna,
kašika prezli,
čen belog luka,
brašno,
so,
biber,
ulje za prženje.
Posne reform šnite
Sastojci za posne reform šnite:
680 g mlevenih oraha,
680 g šećera,
230 g meda,
6 štangli čokolade,
6 kesica vanilin šećera,
1,5 šolje kisele vode,
1,5 šoljice ulja,
18 kašika brašna,
200 g margarina,
kašika praška za pecivo.
Posne vanilice sa rakijom
Sastojci za posne vanilice:
1 šolja ulja,
čašica ljute rakije,
kafena šoljica prah šećera,
2 šolje mlevenih oraha,
šoljica brašna,
džem,
prah šećer za posipanje.
Posni išleri
Sastojci za posne išlere:
180 g margarina,
100 g prah šećera,
100 g pečenog mlevenog lešnika,
200 g brašna,
džem od kajsija.
Za glazuru:
250 g prah šećera,
100 g čokolade,
pola čaše vode,
kuglica margarina.
Posni kolačići od badema
Sastojcci za posne kolačiće od badema:
500 g brašna,
375 g margarina,
250 g mlevenih badema,
185 g šećera,
1 dl vode,
aroma gorkog badema,
50 g listića badema,
džem od kajsija.
Posna pogača sa groždjem
Sastojci za posnu pogaču sa grožđem:
450 g mekog brašna,
15 g kvasca,
1 kg groždja,
4 kašike šećera,
2 kašike maslinovog ulja.
Pastrmka sa karanfilićem
Sastojci za pastrmku sa karanfilićem:
4 pastrmke od po 200 g,
4 klina karanfilića,
150 ml maslinovog ulja,
brašno,
peršun,
so.
Tunjevina sa crnim vinom
Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom:
2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.),
200 ml mladog crnog vina,
brašno,
čen belog luka,
peršun,
maslinovo ulje,
biber,
so.