Naslovna Sastojci Brašno

Sastojak: brašno

posni medeni kolac

Posni medeni kolač

Sastojci za posni medeni kolač: 300 g šećera, malo sode bikarbone, 50 g mlevenih oraha, karanfilić i cimet, 200 g brašna, sok i kora od limuna, 2 kašike meda, štapić vanile.
šaran čorba reccept

Šaran čorba

Sastojci za šaran čorbu: glava, rep, jetra (može i ikra ako je ima) šarana, 100 g sitnije rečne ribe, 3 šargarepe, veza zeleni, 1 celer, 2 glavice crnog luka, 1 zelena paprika, peršun, šoljica ulja, kašika začina od povrća, biber u zrnu, 2 kašike brašna, aleva paprika, limun.
biskvit sa dzemom

Posni čajni kolutići

Sastojci za posne čajne kolutiće: 400 g brašna, 250 g margarina, 170 g iseckanih oraha, 200 g šećera, malo soli, kašika ruma, 100 g šećera u prahu, kašika džema od kajsija ili pomorandže
prokelj sa prelivom

Posni prokelj sa prelivom

Sastojci za posni prokelj sa prelivom: 750 g prokelja, 3 veće šargarepe, 3 praziluka, 2 kašike margarina, 2 kašike jabukovog sirćeta, kašika iseckanog peršunovog lišća, 3 kašičice iseckane mirođije, 5 kašika brašna, biber, so.
Posne pečurke sa krompirom recept

Posne pečurke sa krompirom

Sastojci za posne pečurke sa krompirom: 250 g svežih pečuraka, 200 ml belog vina, sok od pola limuna, kašika brašna, 1 kg krompira, biber, ulje, so, ruzmarin.
przeni kotleti od somovine

Prženi posni kotleti od somovine

Sastojci za pržene posne kotlete od somovine: 1 kg somovine, brašno, so, ulje, limun.
posni slatki kupus

Posni slatki kupus

Sastojci za posni slatki kupus: 1 glavica svežeg kupusa, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, aleva paprika, peršun, vegeta, biber, so, ulje, brašno.
posna krompir corba recept

Posna krompir čorba

Sastojci za posnu krompir čorbu: 4-5 krompira srednje veličine, 1 šargarepa, glavica crnog luka, 2 lista lovora, 2 kašike ulja, sirće, kašika brašna, kašika bio začina, kašičica aleve paprike.
posne kakao krofne

Posne kakao krofne

Sastojci za posne kakao krofne: 200 g brašna, 200 g šećera, 150 g margarina, 200 g oljuštenih badema, kesica kakaoa, kašika ruma. Za fil: 150 g margarina, 150 g šećera, kašika kakaoa. Za glazuru: 2 štangle čokolade za kuvanje, 50 g margarina.
Posna doboš torta recept

Doboš torta

Sastojci za posnu doboš tortu: Kore: 150 g šećera u prahu, 250 g brašna, 1/2 kašičice sode bikarbone, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode. Fil: 200 g kristal šećera, 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade, 1 kesica vanilin šećera. Roze fondan: 200 g šećera u prahu, ekstrat od maline.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -