Sastojak: brašno
Posna pita sa medom i bademima
Sastojci za posnu pitu sa medom i bademima:
500 g brašna,
čaša ulja,
300 g mlevenih badema,
100 g šećera,
250 g meda,
sok od limuna.
Posne vanilice
Sastojci za posne vanilice:
200 g oraha,
250 g šećera,
150 g brašna,
šećer u prahu,
ulje,
džem.
Đul pita
Za djul pitu potrebno je: 500 g brašna, 300 g oraha, 100 g suvog grožđa, 300 g šećera, ulje, sok od limuna, vanila
Riblja čorba (oslić, skuša, haringa)
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe:
100 g oslića,
100 g skuše,
100 g haringe,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
oko 20 g praziluka,
glavica belog luka,
ljuta papričica,
list nane (1 kašičica),
list peršuna,
glavica crnog luka,
3 kašičice aleve paprike,
2 kašičice začina od sušenog povrća,
kim,
3 sitno seckana oraha,
1 kašika brašna,
šoljica ulja,
biber,
so,
2 šoljice soka od paradajza.
Posne pljeskavice od krompira
Sastojci za posne pljeskavice od krompira:
1/2 kg krompira,
5 kašika brašna,
100 g komadića od soje,
dve kašike paradajz pirea,
prezle,
ulje,
so,
biber.
Posne slatke kiflice sa bademom
Sastojci za posne slatke kiflice sa bademom:
140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje.
Tunjevina u umaku
Sastojci za tunjevinu u umaku:
6 komada sveže tunjevine,
maslinovo ulje,
crne masline,
dva čena belog luka,
suvo belo vino,
malo kapra,
origano,
brašno,
400 g pasiranog paradajza,
so,
biber.
Posni medenjaci
Sastojci za posne medenjake:
400 g brašna,
100 g šećera,
150 g rastopljenog meda,
malo cimeta,
kora od limuna,
prašak za pecivo,
badem ili orasi.
Zeleni kari
Sastojci za zeleni kari:
4 zelene ljute paprike,
5 kašika brašna,
kašika šećera,
2 kašike svežeg seckanog peršuna,
7 kašika senfa,
10 kašika maslinovog ulja,
morska so po ukusu,
biber u zrnu.
Posne knedle sa šljivama
Sastojci za posne knedle sa šljivama:
1 kg krompira,
2 kašike brašna,
3 kašike ulja,
suve šljive,
šećer,
prezle.