Naslovna Sastojci Bundeva

Sastojak: bundeva

Posna projara od bundeve

Posna projara od bundeve

Sastojci za posnu projaru od bundeve:100g kuvanog prosa,350g kukuruznog brašna,1kg ribane bundeve,25g šećera,1 šoljica ulja,100g posnog sira,prstohvat soli.
Posna krem supa od bundeve i praziluka

Posna krem supa od bundeve i praziluka

Sastojci za posnu krem supu od bundeve i praziluka:500g bundeve,4 praziluka,litar supe od povrća,1 čen belog luka,2 kašike ulja,so,biber,lovorov list.
Slana posna pita od bundeve i krompira

Slana posna pita od bundeve i krompira

Sastojci za slanu posnu pitu od bundeve i krompira:oko 500g bundeve,3-4 veća krompira,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,muskatni oraščić (po želji),so,biber,ulje.
Posni čizkejk sa bundevom

Posni čizkejk sa bundevom

Sastojci za posni čizkejk sa bundevom: Za koru: 120g grubo mlevenih oraha, 50g mlevenog maka, 1 kašika kakao praha, 100g meda, 2 kašike kokosovog ulja, 50g posne čokolade.
Krem čorba od bundeve i krompira

Posna krem čorba od bundeve i krompira

Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira: 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 450g očišćene bele bundeve, 100g praziluka, 30g mladog crnog luka, 3-4 čena belog luka, 400g očišćenog krompira, 60g šargarepe, so i mleveni crni biber, 1 kašičica suvog začina.
Zvezda pogača sa bundevom

Zvezda pogača sa bundevom

Sastojci za zvezda pogaču sa bundevom: 600g brašna (belo pšenično, meko, tip 400), 9g suvog kvasca, 100g šećera, prstohvat soli, 200g pirea pečene ili kuvane bundeve, 100ml ulja, 150-200ml mlake vode (u zavisnosti od vlažnosti bundeve), posni krem od lešnika.
slatka-bundeva

Slatka bundeva

Sastojci za Slatku bundevu: 1 manja bundeva, 50 g oraha ili badema, šećer po želji.
bundeva hrana i lek

Bundeva: Hrana i lek

Sa obiljem dragocenih lekovitih sastojaka, bundeva (Cucurbita pepo) nezaobilazna je namirnica na trpezi. Specifičnog ukusa i mirisa, ova jednogodišnja zeljasta biljka stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca
sok od bundeve

Domaći sok od bundeve

Sastojci za domaći sok od bundeve: 20 g limuntusa, 7 litara vode, 2 kg šećera, 3 kg bundeve.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -