Naslovna Sastojci Celer

Sastojak: celer

lignje i fileti soma u sosu

Lignje i fileti soma u sosu

Sastojci za lignje i filete soma u sosu: 1 kg kolutova lignji, 400 g fileta soma, 1 praziluk, 1 crveni luk, 1/2 glavice crvenog kupusa, 1 crvena kisela paprika, 3-4 kisela krastavca, 2 šargarepe, 1 koren celera, 1 manji prokelj, 1 ljuta paprika, 400 g šampinjona, malo soja ili tamari sosa, mešavine suvog začina po ukusu, ulje, 750 g pirinča, brašna po potrebi.
salata od hobotnice i paprika recept

Salata od hobotnice i paprika

Sastojci za salatu od hobotnice i paprika: 1 hobotnica od 600 g, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 1 struk celera, 1 kašičica sirćeta, 80 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vinskog sirćeta, so.
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
corba od rendanog celera recept

Posna čorba od narendanog celera

Sastojci za posnu čorbu od narendanog celera: 3 korena celera, 1 glavica crnog luka, ulje, biber, so, mešavina začina.
paradajz corba sa pirincem recept

Posna paradajz čorba sa pirinčem

Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem: 500 g paradajza, so, crni luk, aleva paprika, zelena paprika, peršunov list, celerov list, brašno, ulje, pirinač.
som u sosu od povrca

Som u sosu od povrća

Sastojci za soma u sosu od povrća: 400 g fileta soma, 2 kašike maslinovog ulja, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 crni luk, 1 koren celera, 2 paradajza, 1-2 feferona, 1 paprika, so, biber, peršunov list, supa od povrća.
smudj sa posnim majonezom

Smudj sa posnim majonezom

Sastojci za smuđa sa posnim majonezom: 3 kg smudja, 1 veza bele zeleni, 100 g šargarepe, 150 g korena celera, 1 glavica crnog luka, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, šoljica i po belog vina, šoljica sirćeta, posni majonez, so.
osvezavajuca posna salata

Osvežavajuća posna salata

Sastojci za osvežavajuću posnu salatu: 250 g kuvane pšenice, 7,5 dl vode, 250 g rendanog celera, 1/2 kg nakiselih jabuka, pola šolje iseckane sveže nane, manja glavica sitno sečenog crnog luka. Vinegret (preliv): 2 kašike ulja, 3 kašike jabukovog sirćeta, 2 kašike soka od jabuka, kašika meda, 2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
mesano povrce na vodi

Mešano povrće na vodi

Sastojci za mešano povrće na vodi: 200 g krompira, 200 g šargarepe, 200 g plavog patlidžana, 200 g celera, 4 paprike babure, 2 veća paradajza, 2 kašike sušenog začina, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -