Sastojak: crni luk
Crvene paprike punjene krompirom
Sastojci za crvene paprike punjene krompirom:
crvene paprike 12 kom,
krompir 2 kg,
ulje 1 dl,
so,
biber,
povrtna kocka za supu,
aleva paprika, slatka+ ljuta po ukusu,
crni luk (srednje veličine), 4 glavice,
paradajz 3 kom.
Posne pizza kiflice
Sastojci za posne pizza kiflice:
3 dl paradajz soka ili pirea,
50 g kukuruza šećerca,
50 g krompira,
50 g graška,
50 g šargarepe,
100 g paprike,
so,
biber,
origano,
glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
ravna kašičica aleve paprike,
1 dl vode,
1 dl mlake vode,
2 kašičice suvog kvasca,
1 kašika šećera,
750 g mekog brašna,
120 ml ulja,
250 ml kisele vode,
250 g posnog dimljenog kačkavalja,
120 g margarina.
Posna testenina sa morskim plodovima
Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima:
1 praziluk,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
1 dl ulja,
1 pakovanje zamrznutih morskih plodova,
300 g šampinjona,
100 g crnih maslina,
1 kašičica čili papričice (u prahu),
pola kašičice aleve paprike,
kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu),
biber,
so,
vegeta,
1-2 kašičice šećera,
belo vino 2.5 dl,
1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora),
100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
Zapečena posna sarma od svežeg kupusa
Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa:
Za kupus:
1,5 kg svežeg kupusa,
kašika kima,
kašika soli,
voda i velika šerpa.
Za fil:
200 ml ulja,
1 crni luk (može i više),
4 šargarepe,
2 krompira,
koren, stabljika i list celera,
2 manje tikvice,
2-3 kašike paradajz pirea,
začin C,
vegeta,
so,
biber,
povrtna kocka za supu,
veza svežeg peršuna,
bosiljak,
ruzmarin,
do 700 ml vode,
200 g pirinča,
ulje za premazivanje,
kim za posipanje.
Posna pizza
Sastojci za posnu pizzu:
Za testo:
450 g brašna,
280 ml vode,
70 ml ulja,
1/2 kockice kvasca,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica šećera.
Za fil:
2 kašike kečapa,
2 kašike ajvara,
100 g maslinki,
100 g šampinjona,
1/2 glavice crnog luka,
3 veća kisela krastavčića,
1 manja, sveža paprika,
50 g kukuruza šećerca,
2 veće konzerve tunjevine u komadima,
300 g biljnog kačkavalja,
1 kesica origana.
Posne sarme
Sastojci za posne sarme:
100 g praziluka ili crnog luka,
2-3 kašike ulja,
80 g integralnog pirinča (može i običan),
40 g mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih),
20 g sojinih pahuljica,
1/2 kašičice bibera,
1/2 kašičice mlevene začinske paprike - može ljuta,
1/2 kašičice mlevenog sušenog povrća,
po ukusu soli za sarmu,
10 većih listova kiselog kupusa (ili 20 malih),
2-3 lovorova lista,
2-3 male crvene ljute papričice,
po ukusu mlevene začinske paprike - može ljuta,
0,5 dl ulja,
još 2 lista kiselog kupusa za podlogu i pokrivanje sarme,
po potrebi vode.
Posna čorba od paradajza na vodi
Sastojci za posnu čorbu od paradajza:
1 manja glavica crnog luka,
1 l soka od paradajza ili pasiranog iz tetrapaka,
1/2 šargarepe,
jedna suva papričica,
posna testenina,
začini: so, šećer, origano, malo mlevene paprike, biber.
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Pijani šampinjoni
Sastojci za pijane šampinjone:
pakovanje šampinjona,
3 glavice crnog luka,
čen belog luka,
šargarepa,
sveža paprika,
vegeta,
biber,
lovorov list,
ulje,
belo vino po želji.
Posne sarmice od blitve sa nanom
Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve,
1 velika šargarepa (rendana),
400 g paradajza (rendanog),
250 g pirinča,
1 kašika mirođije,
1 glavica crnog luka,
maslinovo ulje,
so,
biber,
nana,
vegeta