Sastojak: crni luk
Posna salata od pasulja sa paradajzom
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom:
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
4 manja paradajza,
12 zelenih maslinki,
pola kafene kašike soda bikarbone,
so,
crni biber,
6 kašika maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kafena kašika belog bibera,
bosiljak.
Riba na pirinču
Riba na pirinču se priprema na sledeći način:
Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji.
Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
Pržen pasulj na hilandarski način
Pasulj se otrebi i opere, pa se stavi u lonac. Voda treba da prekrije pasulj. Naravno pri tom se dobro pazi da pasulj ne zagori. U poseban tiganj se sipa maslinovo ulje, a u njega dosta krupno isečenog crnog luka.
Posne kuglice sa pečurkama
Sastojci za posne kuglice sa pečurkama:
Za testo:
250 g krompira,
250 g margarina,
500 g brašna,
200 ml vode,
1 kocka kvasca,
2 kašičice soli,
susam,
malo soli.
Za fil:
500 g pečuraka,
2 glavice crnog luka,
so,
biber,
suvi začin,
malo ulja.
10 načina za pripremu ribe koje morate probati
Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Posni mediteranski pirinač
Sastojci za posni mediteranski pirinač:
1 čaša (150 ml) pirinča,
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
1 manji paradajz,
1 konzerva tunjevine,
15 komada kapara,
50 g sojinog sira,
malo graška,
nekoliko maslina,
malo vlašca,
ruzmarina,
soli,
vegete,
maslinovo ulje.
Posne sremuš tortice
Sastojci za posne sremuš tortice:
300 ml majoneza posnog,
veza sremuša,
1 tikvica,
0,5 kg šargarepe,
2 struka mladog crnog luka,
so,
stari hleb.