Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

posne snicle od krompira recept

Posne šnicle od krompira

Sastojci za posne šnicle od krompira: 1 kg krompira, 1 veća glavica crnog luka, 200 g brašna, komad margarina, ulje, so, prašak za pecivo.
posna-zelena-corba

Posna zelena čorba

Sastojci za posnu zelenu čorbu: 200 g spanaća, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, komad margarina, 8 dl vode, 2 kašike začina od povrća, 3 kašike brašna, muskantni oraščić, so.
Posna salata od crvenog pasulja recept

Posna salata od crvenog pasulja

Sastojci za posnu salatu od crvenog pasulja: 300 g crvenog pasulja, 1 glavica crnog luka, peršunov list, biber, so, 3 kašike ulja, 2 kašike sirćeta.
posna čorba od bundeve recept

Posna čorba od bundeve

Sastojci za posnu čorbu od bundeve: 1 kg bundeve, 1 šipka cimeta, 1 glavica crnog luka, 7 česanja belog luka, 1 kašikica kumina u prahu, 2 kašikice malteksa, 1 kašika morske soli, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja, 1 l vode.
posne makarone u sosu od soje recept

Posne makarone sa sosom od soje

Sastojci za posne makarone sa sosom od soje: 1/2 kg makarona, 1 kašika soli, 1 kašika ulja, 2 kašike margarina. Za sos: 200 g sojinih komadica ili ljuspica, 3 šolje tople vode, 1 kašičica soli, 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 1 šolja soka od paradajza, 1 kašika brašna, 1 šipka cimeta, 2 lovorova lista, 7 šolja tople vode, biber, so.
djuvec od povrca

Posni đuveč

Sastojci za posni djuveč: praziluk, glavica crnog luka, češanj belog luka, 2-3 šargarepe, paškanat, po jedna crvena, zelena i žuta paprika, tikvica, paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve, šolja pirinča, dobro maslinovo ili suncokretovo ulje, so, biber, peršunov list.
Musaka od krompira i jabuka recept

Posna musaka od krompira i jabuka

Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka: 500 g očišćenog krompira, 500 g očišćenih jabuka, 6 kašika ulja, 1 veća glavica crnog luka, 1 ravna kašičica suvog bosiljka, 2 dl belog vina, 1 dl vode, 1 kašičica šećera, so, mešavina začina, biber.
Posno varivo sa somovinom i korpivom recept

Posno varivo sa somovinom i koprivom

Sastojci za posno varivo sa somovinom i koprivom: 800 g fileta soma, 150 g mladih listova kopriva, 200 g perca mladog crnog luka, 1 mala kafena šoljica pirinča, 50 ml domaćeg paradajz pirea, pola kašičice aleve paprike, pola kašičice suve mirođije, mleveni crni biber, mešavina začina, so, ulje.
apostolski šaran

Apostolski šaran

Sastojci za apostolski šaran: šaran od 1,5 kg, 1–2 glavice crnog luka, 2 kašike začinske paprike, 2 kašike pirea od paradajza, pola kašičice anisa, riblja kocka, ulje po potrebi, so.
posna vrbnicka corba recept

Posna vrbnička čorba

Sastojci za posnu vrbničku čorbu: 2 veća krompira, 4 veće glavice crnog luka, 4 veće šargarepe, 2 korena celera, 2 korena peršuna, 2-3 češnja belog luka, može i u prahu, začin C, biber, peršun ili celer u listu jedna veza, 200 ml ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -