Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

posno varivo od tikve recept

Posno varivo od tikve

Sastojci za posno varivo od tikve: 1 veća tikva, 1 glavica crnog luka, ulje, dve kašike brašna, kašičica aleve paprike, 0,5 litara soka od paradajza, peršun.
ajvar od riblje ikre recept

Ajvar od riblje ikre

Sastojci za ajvar od riblje ikre: 500 g riblje ikre, 1/4 l ulja, sok od 1/2 limuna, so, 1/2 glavice crnog luka.
toskanska čorba recept

Toskanska čorba

Sastojci za toskansku čorbu: 100 g sitnog crnog pasulja, grančica žalfije, 2 čena belog luka, 0,8 dl maslinovog ulja, 2 manje glavice luka, koren celera, 2 šargarepe, 2 krompira, 100 g šampinjona, pola glavice kupusa, 150 g tikvica, strugana kora limuna, pola veze peršuna, grančica majčine dušice, komadić svežeg đumbira, 4 kriške domaćeg hleba, so.
posna salata od pečuraka recept

Posna salata od pečuraka

Sastojci za posnu salatu od pečuraka: 500 g pečuraka, 2-3 lista celera, 1 glavica crnog luka, 5 čena belog luka, maslinovo ulje, vinsko sirće, iseckan peršun, so.
djuvec-od-somovine

Posni đuveč od somovine

Sastojci za posni đuveč od somovine: 1 kg somovine, 750 g crnog luka, 4 paprike, so, biber, aleva, paprika, peršun, celer, ulje, šolja vode.
Posni paprikaš od mešane ribe recept

Posni paprikaš od mešane ribe

Sastojci za posni paprikaš od mešane ribe: 1 kg bele ribe, 1 kg plave ribe, 500 g crnog luka, 10 suvih šljiva, 1 veza peršuna, 1/2 kuvanog paradajza, maslinovo ulje, so, biber.
skoljke na bastovanski nacin recept

Školjke na baštovanski način

Sastojci za školjke na baštovanski način: 2 kg svežih dagnji, 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...), 50 g margarina, kašičica začina od povrća, sveže mleven beli biber, kašičica gustina, 2,5 dl belog vina.
pastrmka-u-povrcu recept

Pastrmka u povrću

Sastojci za pastrmku u povrću: 4 fileta pastrmke, 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve, 4 manja korena celera sa listovima, 2 glavice luka, 4 kašike maslinovog ulja, 0,5 dl suvog belog vina, vršna kašičica mariniranih kapara, malo brašna, sušenog origana, so, biber.
posna corba od tikvica recept

Posna čorba od tikvica

Sastojci za posnu čorbu od tikvica: 1/2 kg tikvica, 4 struka mladog luka ili dve glavice crnog luka, šoljica pirinča, mirođija, aleva paprika, nekoliko zrna belog bibera, ulje, so.
rizi bizi recept

Rizi bizi

Sastojci za rizi bizi: 1 kg mladog graška, šoljica pirinča, komad margarina, 1 glavica crnog luka, peršun, mirođija, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -