Sastojak: crveni luk
Posna salata sa paprikom
Sastojci za posnu salatu sa paprikom: po jedna velika crvena i žuta paprika, 150 g crnog pasulja iz konzerve, glavica crvenog luka, sok od...
Losos sa šljivama i krastavcem
Sastojci za losos sa šljivama i krastavcem:
4 fileta lososa,
4 šljive,
veliki krastavac,
2 glavice crvenog luka,
žuta ili narandžasta paprika,
2 kašike sitno iseckanog svežeg lista peršuna,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike vinskog sirćeta,
morska so
biber po ukusu.
Gaspačo od lubenice sa ukusom limete
Sastojci za gaspačo od lubenice:
4 kriške lubenice,
crvena paprika isečena na kockice,
šolja iseckanog paradajza,
šolja iseckanog krastavca,
šolja crvenog luka sitno naseckanog,
pola šolje korijandera,
pola šolje nane,
čili papričica,
2 čena belog luka,
sok od po jednog limuna i limete,
pola kašike kumina,
sveže mleveni crni biber,
morska so.
Punjene lignje sa začinima
Sastojci za punjene lignje sa začinima:
1,5 kg lignji,
150 g pirinča,
1 kg krompira,
1 čen belog luka,
1 crveni luk,
1 veza korijandera,
1 veza peršuna,
šafran,
cimet,
kurkuma,
1 limun,
30 g pinjola (ili seckanog indijskog oraha),
100 g zelenih maslina bez koštice,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Salata od tunjevine
Potrebno je:
konzerva pasulja,
pola konzerve leblebija,
konzerva tunjevine,
2 struka mladog luka,
pola glavice crvenog luka,
0,5 dl maslinovog ulja,
3 kašike crvenog vina,
kašika senfa,
veza peršuna,
kašičica sušenog origana,
krupna morska so,
biber.
Priprema:
U...
Salata od šampinjona i krompira
Potrebno je:
500 g krompira,
250 g naseckanih šampinjona,
crvena paprika isečena na komade,
crveni luk isečen na kriške,
2 neoljuštena čena belog luka,
45 g pinjola,
30 ml maslinovog ulja,
sok...
Podvarak sa suvim šljivama
Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:
1 kg kiselog kupusa ribanca,
200 g suvih šljiva,
2 glavice crvenog luka,
5 čenova belog luka,
2 dl suncokretovog ulja,
3 lista lovora,
so,
biber u zrnu po ukusu.
Vitaminska salata od šargarepe
Sastojci za vitaminsku salatu od šargarepe:
1 kg mlade šargarepe,
glavica crvenog luka,
1 veći koren đumbira,
3 čena belog luka,
2 kašike lista bosiljka,
kašika susamovog ili suncokretovog ulja,
kašika soja sosa,
sok od pola limuna,
kašičica korijandera.
Posno predjelo od šargarepe
Sastojci za posno predjelo od šargarepe:
8 šargarepa,
glavica crvenog luka,
kašika ulja od oraha ili kikirija,
2 kašike suvog grožđa,
1 kašika mlevenih oraha,
sok jednog limuna,
1 kašika sitno iseckanog peršuna,
1 kašika sitno iseckane mirođije,
prstohvat karija,
1 kašičica soli,
1/4 kašičice bibera.
Posna salata od spanaća
Sastojci za posnu salatu od spanaća:
300 g mladog spanaća,
mala glavica crvenog luka,
3 čena belog luka,
kašičica susamovog semena,
kašičica čilija,
kašičica susamovog ulja,
kašika soja sosa.