Naslovna Sastojci Crveni luk

Sastojak: crveni luk

Posna hladna salata od sočiva

Posna hladna salata od sočiva

Sastojci za posnu hladnu salatu od sočiva: 1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva, 1 crvena paprika, sitno iseckana, 1 žuta paprika, sitno iseckana, 1 crveni luk, sitno iseckan, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 krastavac, iseckan na kockice, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 1 kašičica senfa, 2 kašike seckanog svežeg peršuna, so i biber po ukusu.
Posna musaka od batata

Posna musaka od batata

Sastojci za posnu musaku od batata: 1 kg batata (slatki krompir), oljušten i isečen na tanke kolutove, 2 crvena luka, sitno seckana, 3 čena belog luka, sitno seckana, 200 g soje (tvrdog tofu), izmrvljenog, 2 šolje svežeg spanaća, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika mlevene paprike, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, 2 šolje biljnog mleka, 2 kašike brašna.
Posna salata od boranije

Posna salata od boranije

Sastojci za posnu salatu od boranije: 500 g boranije, 1 crveni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 2 paradajza, isečena na kockice, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1 kašika maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, svež peršun, sitno seckan.
Posna pica sa pestom

Posna pica sa pestom

Sastojci za posnu picu sa pestom: 1 pakovanje posnog testa za picu (možete koristiti domaće ili kupovno), 1 šolja posnog pesta od bosiljka (domaći ili kupovni), 1 šolja paradajza (ili čerija), 1/2 šolje crnih maslina, seckanih, 1/4 šolje crvenog luka, tanko seckanog, 1/4 šolje svežeg bosiljka, za dekoraciju, maslinovo ulje, so i biber po ukusu.
Posna tortilja sa tofuom i spanaćem

Posna tortilja sa tofuom i spanaćem

Sastojci za posnu tortilju sa tofuom i spanaćem: 4 tortilje, 200g tofu sira, 200g svežeg spanaća, 1 crvena paprika, iseckana, 1 crveni luk, iseckan, 1 čen belog luka, sitno seckan, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sok od pola limuna.
Posna salata sa tunjevinom i cveklom

Posna salata sa tunjevinom i cveklom

Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom i cveklom: 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili vodi), 2 srednje cvekle, skuvane i isečene na kockice, 1 crveni luk, sitno seckan, 1 veza peršuna(ili bilo koje zeleno povrće), sitno seckan, 1 kašika maslinovog ulja, sok od pola limuna, so i biber po ukusu.
Posna gvakamole

Posna gvakamole

Sastojci za posnu gvakamole: 2 zrela avokada, 1 mala crvena luk, sitno iseckana, 1 srednja paradajz, iseckan, 1-2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 jalapeno paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana (opciono), sok od 1 limete, 2 kašike svežeg korijandera, sitno iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu hladnu supu od šargarepe i đumbira: 1 kg šargarepe, oljuštene i isečene na komade, 1 mali crveni luk, sitno iseckan, 1-2 kašike svežeg đumbira, narendanog, 4 šolje povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sok od jedne narandže (opciono), svež peršun za ukrašavanje.
Posna salata od kinoe i avokada

Posna salata od kinoe i avokada

Sastojci za posnu salatu od kinoe i avokada: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 1 zreo avokado, isečen na kockice, 1 šolja čeri paradajza, presečenih na pola, 1 mala crvena luk, sitno iseckan, 1/4 šolje svežeg soka od limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun, iseckan (opciono).
Posni sendvič sa pečenim povrćem

Posni sendvič sa pečenim povrćem

Sastojci za posni sendvič sa pečenim povrćem: 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 tikvica, 1 crveni luk, 1 patlidžan, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice crnog bibera, 1/2 kašičice suvog origana, 1/2 kašičice suvog bosiljka, 4 kriške integralnog hleba, 1/4 šolje humusa (po želji), sveži listovi rukole ili spanaća (po želji).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -