Sastojak: crveni luk
Umak od senfa
Sastojci za umak od senfa:
2 supene kašike oštrog brašna,
malo ulja,
2,5 dl vode,
1/2 povrtne (posne) kocke za supu,
1 kafena kašika senfa,
malo sitno seckanog luka (najbolje crvenog),
so,
crni biber,
origano.
Posna pica sa sirom od indijskih oraha
Sastojci za posnu picu sa sirom od indijskih oraha:
Za testo:
2 šargarepe,
1/2 komorača,
2 čena belog luka,
1/2 manjeg crvenog luka,
4 zelene masline,
1/2 šolje paradajza,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika peršuna,
1 kašika ruzmarina
Riblja čorba
Sastojci za riblju čorbu:
350 g krompira,
700 g paradajza,
200 g crvenog luka,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
70 ml maslinovog ulja,
500 g škarpine,
2 kašike mešavine suvih začina,
50 g pirinča.
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
Zapečeni krompir sa maslinama
Sastojci za zapečeni krompir sa maslinama:
4 veća krompira,
100 g maslina,
2 paradajza,
1 dl soka od paradajza,
dve glavice crvenog luka,
suvi začin,
ulje,
mala šargarepa.
Posna crvena salata
Sastojci za posnu crvenu salatu:
1 kg cvekle,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
glavica crvenog luka,
2 čena belog luka,
so,
biber,
2-3 kašike balsamiko sirćeta,
2 kašike vlašca.
Posna salata od tikvica
Sastojci za posnu salatu od tikvica:
1 kg tikvica,
šargarepa,
glavica crvenog luka,
čen belog luka,
kašika soka od limuna,
kašika maslinovog ulja,
morska so i biber po ukusu,
2 šake pečenog badema,
kašika svežeg iseckanog peršuna,
kašika svežeg iseckanog bosiljka.
Posna salata sa paprikom
Sastojci za posnu salatu sa paprikom:
po jedna velika crvena i žuta paprika,
150 g crnog pasulja iz konzerve,
glavica crvenog luka,
sok od jedne limete,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
1/4 kašičice ljute paprike,
1/2 kašičice kumina,
1/4 kašičice soli,
struk peršuna.
Losos sa šljivama i krastavcem
Sastojci za losos sa šljivama i krastavcem:
4 fileta lososa,
4 šljive,
veliki krastavac,
2 glavice crvenog luka,
žuta ili narandžasta paprika,
2 kašike sitno iseckanog svežeg lista peršuna,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike vinskog sirćeta,
morska so
biber po ukusu.
Gaspačo od lubenice sa ukusom limete
Sastojci za gaspačo od lubenice:
4 kriške lubenice,
crvena paprika isečena na kockice,
šolja iseckanog paradajza,
šolja iseckanog krastavca,
šolja crvenog luka sitno naseckanog,
pola šolje korijandera,
pola šolje nane,
čili papričica,
2 čena belog luka,
sok od po jednog limuna i limete,
pola kašike kumina,
sveže mleveni crni biber,
morska so.