Naslovna Sastojci Crveni luk

Sastojak: crveni luk

Posna kuvana heljda sa povrćem

Posna kuvana heljda sa povrćem

Sastojci za posnu kuvanu heljda sa povrćem: 1 šolja heljde, 2 šolje vode, 1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1/2 glavice crvenog luka,  so po ukusu, biber po ukusu.
Posni rižoto sa pečurkama i spanaćem

Posni rižoto sa pečurkama i spanaćem

Sastojci za posni rižoto sa pečurkama i spanaćem: 1 šolja pirinča, 2 šolje povrćnog bujona (ili vode), 200g pečuraka (šampinjona), 2 šake svežeg spanaća,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  maslinovo ulje, so po ukusu, biber po ukusu.
Posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom

Posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom

Sastojci za posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom: 1 glavica karfiola,  1 veliki crveni luk,  1 crvena paprika, 1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu.
Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Sastojci za posnu musaku od patlidžana sa paradajzom: 2 veća patlidžana,  2 šolje paradajz sosa, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu, suvi začini po ukusu (po želji).
Posne lazanje sa šampinjonima i spanaćem

Posne lazanje sa šampinjonima i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa šampinjonima i spanaćem: 9 kora za lazanje (posnih), 300g šampinjona, 2 šake svežeg spanaća,  2 čaše posnog bešamela, 2 šolje paradajz sosa, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  so po ukusu, biber po ukusu, maslinovo ulje, suvi začini po ukusu (po želji).
Posna tortilja sa povrćem i avokadom

Posna tortilja sa povrćem i avokadom

Sastojci za posnu tortilju sa povrćem i avokadom: 4 posne tortilje, 1 avokado, 1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1/2 glavice crvenog luka,  sok od pola limete, so po ukusu, biber po ukusu.
Posna krompir salata sa kiselim krastavcima

Posna krompir salata sa kiselim krastavcima

Sastojci za posnu krompir salatu sa kiselim krastavcima: 500 g krompira,  1 šolja kiselog krastavca,  1 crveni luk,  1/4 šolje posnog majoneza, 2 kašičice senfa, so i biber po ukusu, sveža mirođija ili peršun za garnituru.
Posna proja sa paradajz sosom

Posna proja sa paradajz sosom

Sastojci za posnu proju sa paradajz sosom: 2 šolje kukuruznog brašna, 1 šolja integralnog pšeničnog brašna, 1 šolja posnog sojinog mleka, 1 prašak za pecivo, 1/2 šolje vode (po potrebi), 2 šolje pasiranog paradajza, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posna riža sa povrćem i karijem

Posna riža sa povrćem i karijem

Sastojci za posnu rižu sa povrćem i karijem: 1 šolja integralne ili bela posne riže, 2 šolje povrćnog temeljca, 1 crveni luk, 2 čena belog luka,  1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1 šolja graška (svežeg ili smrznutog), 2 kašičice kari praha, 1/2 kašičice kurkume, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna kinoa sa pečenim tikvicama

Posna kinoa sa pečenim tikvicama

Sastojci za posnu kinou sa pečenim tikvicama: 1 šolja kinoe,  2 šolje vode, 3 srednje velike tikvice,  3 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  so i biber po ukusu, sok od jednog limuna, sveži peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -