Sastojak: krompir
Posna ruska salata
Sastojci za posnu rusku salatu:
2 konzerve sardine,
posni majonez,
4 manje šargarepe,
4 kisela krastavca,
1 veći krompir,
300 g graška,
biber,
so.
Posni majonez na tri načina
Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Sastojci za posnu paštetu od oslića:
1 kg oslića,
1 šargarepa,
4 veća krompira,
šolja ulja,
2-3 zrna bibera,
list lorbera,
kašika senfa,
sok od limuna,
peršunov list,
malo sirćeta,
malo soli,
vegeta.
Neobična krompir salata
Sastojci za neobičnu krompir salatu:
1 kg krompira,
sok od 2 limuna,
2 glavice crnog luka,
1 kiseli krastavac,
2 crvene jabuke,
ulje,
biber,
so,
1/4 kašičice šećera.
Posne paprike punjene tunjevinom
Sastojci za posne paprike punjene tunjevinom:
4 babure,
1 konzerva tunjevine,
2 zrela paradajza (može i paradajz pire),
1 manji krompir,
sredina jedne kriške hleba,
1 veća glavica crnog luka,
2-3 čena belog luka,
1/2 korena celera,
1/2 šoljice ulja,
origano,
biber,
so.
Posni krompir gulaš
Sastojci za posni krompir gulaš:
1,5 kg krompira,
3 glavice luka,
aleva paprika,
1-2 kašike paradajz pirea,
ulje,
so,
biber,
vegeta,
peršun,
celer.
Posne punjene paprike sa orasima
Sastojci za posne punjene paprike sa orasima:
dvadeset paprika,
300 g pirinča,
8 glavica crnog luka,
4 krompira,
2 šoljice ulja,
šaka mlevenih oraha,
2 kašičice aleve paprike,
so.
Posne šnicle od povrća sa sojom
Sastojci za posne šnicle od povrća sa sojom:
250 g sojinih ljuspica,
2 krompira,
1 šargarepa,
1 glavica crnog luka,
80 g brašna,
50 g margarina,
100 g prezli,
2 dl ulja,
1 čen belog luka,
malo muskantnog orašćića,
peršun,
biber,
so.
Posna čorba od krompira
Sastojci za posnu čorbu od krompira:
500 g krompira,
2 šargarepe,
1 glavica crnog luka,
peršunov list,
2 sveže paprike,
2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea,
2 šoljice ulja,
vegeta,
biber,
so,
aleva paprika,
1 kašika brašna.
Posna salata sa pasuljem
Sastojci za posnu salatu sa pasuljem:
4 veća krompira,
400 g pasulja iz konzerve,
veća glavica luka,
ljuta papričica,
pola veze peršuna,
kašika ulja,
limun,
so,
biber.