Naslovna Sastojci Krompir

Sastojak: krompir

Posna musaka sa spanaćem

Posna musaka sa spanaćem

Sastojci za posnu musaku sa spanaćem: 500g spanaća, svežeg ili smrznutog, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 3 krompira, oljuštena i isečena na tanke kolutove, 1 šolja sojinog mleka ili drugog biljnog mleka, 2 kašike brašna, 3 kašike biljnog ulja, so i biber po ukusu, muskatni oraščić po ukusu.
Posni pečeni krompir sa ruzmarinom

Posni pečeni krompir sa ruzmarinom

Sastojci za posni pečeni krompir sa ruzmarinom: 1 kg krompira, isečenog na četvrtine, 3 kašike maslinovog ulja, 2 grančice svežeg ruzmarina, sitno iseckanog, 2 čena belog luka, sitno iseckana, so i biber po ukusu.
Posna supa od krompira i praziluka

Posna supa od krompira i praziluka

Sastojci za posnu supu od krompira i praziluka: 4 krompira, oguljena i naseckana na kockice, 2 praziluka, isečena na kolutove, 1 šargarepa, isečena na kolutove, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 4 šolje povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna musaka sa krompirom i sojom

Posna musaka sa krompirom i sojom

Sastojci za posnu musaku sa krompirom i sojom: 500 g krompira, oljuštenog i isečenog na tanke kriške, 1 šolja sojinih granula, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 šargarepe, narendane, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 400 g paradajz pelata, 1 kašičica origana, 1 kašičica mlevene paprike, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja biljnog mleka (po želji).
Posna krem čorba od tikvica

Posna krem čorba od tikvica

Sastojci za posnu krem čorbu od tikvica: 2 velike tikvice, 1 krompir, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 litra povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog svežeg peršuna, sok od pola limuna (po želji).
Posna musaka sa sojom

Posna musaka sa sojom

Sastojci za posnu musaku sa sojom: 200 g sojinih granula, 4 velika krompira, 1 crveni luk, iseckan, 3 čena belog luka, iseckana, 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 1 šolja paradajz sosa, so, biber po ukusu, origano, timijan po ukusu.
Posna boranija sa krompirom

Posna boranija sa krompirom

Sastojci za posnu boraniju sa krompirom: 500 g boranije, 3 krompira, oguljena i isečena na kocke, 1 luk, sitno iseckan, 2 šargarepe, isečene na kolutove, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 paradajza, oljuštena i iseckana (ili 200 ml paradajz sosa), 1 kašičica aleve paprike, 2 kašike ulja, so i biber po ukusu, 1 litar povrćnog bujona, sveži peršun za ukrašavanje.
Posna supa od celera

Posna supa od celera

Sastojci za posnu supu od celera: 1 velika glavica celera (oko 500 g), 2 srednje šargarepe, 1 srednji krompir, 1 glavica crnog luka, 2 češnja belog luka, 1 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posno varivo od krompira i spanaća

Posno varivo od krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od krompira i spanaća: 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kockice), 200 g svežeg spanaća (oprano i iseckano), 1 glavica crnog luka (sitno seckana), 2-3 čena belog luka (sitno seckana), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 1 paradajz (iseckan) ili 200 ml paradajz soka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona ili vode, so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike ili kurkume (po želji).
Posni burek sa krompirom

Posni burek sa krompirom

Sastojci za posni burek sa krompirom: 500 g tankih kora za pitu (posne), 1 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 100 ml ulja (suncokretovo ili maslinovo), 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera, 1 kašičica aleve paprike (opciono), 100 ml mineralne vode, ulje za premazivanje kora.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -