Sastojak: lovorov list
Skuša sa barenim povrćem
Sastojci za skušu sa barenim povrćem:
2 paketa odresaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Pljeskavice od ribe
Sastojci za pljeskavice od ribe:
1,5 kg ribe,
so,
biber,
lorber,
1 glavica crnog luka,
2-3 čena belog luka,
peršun,
prezla,
ulje,
brašno.
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Sastojci za posnu paštetu od oslića:
1 kg oslića,
1 šargarepa,
4 veća krompira,
šolja ulja,
2-3 zrna bibera,
list lorbera,
kašika senfa,
sok od limuna,
peršunov list,
malo sirćeta,
malo soli,
vegeta.
Šaran na luku i pirinču
Sastojci za šarana na luku i pirinču:
1-1,5 kg šarana,
6 glavica crnog luka,
šolja pirinča,
0,5 l soka od paradajza,
so,
biber,
lovorov list,
ulje.
Brodet od morske ribe
Potrebno je:
3 oslića,
3 skuše,
3 paradajza,
1 glavica crnog luka,
2 šargarepe,
2 lovorova lista,
50 ml alkoholnog sirćeta,
100 ml maslinovog...
Faširane šnicle od somovine
Za faširane šnicle od somovine potrebno je: 1 kg somovine,
1 veza zeleni,
2 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
1 list lovora,
1 limun,
korica od limuna,
2 parčeta sredine hleba,
1 veza peršuna,
5-7 kašika brašna,
ulje za prženje,
biber u zrnu
so po ukusu
Bela riba u belom sosu
Potrebno je:
2 kg krupnije bele morske ribe,
1/2 kg crnog luka,
šaka peršuna,
sok od tri limuna,
maslinovo ulje,
mleveni biber,
malo ruzmarina,
lorber,
kapar,
so,
začini.
Priprema:
Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom...
Podvarak sa suvim šljivama
Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:
1 kg kiselog kupusa ribanca,
200 g suvih šljiva,
2 glavice crvenog luka,
5 čenova belog luka,
2 dl suncokretovog ulja,
3 lista lovora,
so,
biber u zrnu po ukusu.
Pire od pasulja
Potrebno je:
500 gr pasulja tetovca,
2 čena belog luka,
1 lovorov list,
peršunov list,
2 dl ulja,
1 glavica crnog luka,
1 kašičica aleve paprike,
so.
Priprema:
Pasulj tetovac očistiti, oprati, staviti u...
Pijana kečiga
Sastojci za pijanu kečigu:
1 kg kečige,
100 g margarina,
1 litar belog vina,
ruzmarin,
kapar,
lorber,
limun,
peršun,
biber u zrnu,
so.