Naslovna Sastojci Origano

Sastojak: origano

Posna musaka od karfiola i tikvica

Posna musaka od karfiola i tikvica

Sastojci za posnu musaku od karfiola i tikvica: 1 veliki karfiol,  2 srednje tikvice,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka, 1 konzerva seckanih pelata, 1 šolja pasiranog paradajza, 200g tofua,  2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna pita sa tunjevinom

Posna pita sa tunjevinom

Sastojci za posnu pitu sa tunjevinom: 1 pakovanje posnih kora za pitu, 2 konzerve tunjevine, 1 crvena paprika (iseckana), 1 crni luk (sitno seckan), 1 šolja posnog paradajz soka, 1/4 šolje maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica origana, 1/2 šolje maslina (iseckanih).
Posna musaka od sočiva i spanaća

Posna musaka od sočiva i spanaća

Sastojci za posnu musaku od sočiva i spanaća: 1 šolja sočiva (crvena ili smeša), 2 šolje svežeg spanaća,  2 šolje krompira,  1 crni luk, 2 čena belog luka,  1 šolja paradajz sosa, 1/2 šolje integralnog pirinča, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suve majčine dušice, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 4 šolje posnog povrćnog bujona. Bešamel sos: 2 šolje posnog sojinog mleka, 3 kašike integralnog brašna, 3 kašike posnog biljnog margarina, prstohvat muskatnog oraščića, so i biber po ukusu.
Posni burger od povrća

Posni burger od povrća

Sastojci za posni burger od povrća: Burger: 2 šolje kuvanog crnog pasulja (procedite), 1 šolja rendane šargarepe, 1/2 crvene paprike, 1/2 crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šolja ovsenih pahuljica, 2 kašičice kima u prahu, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za prženje. Sos: posni majonez, kečap, senf. Prilog: integralna peciva za burger, listovi zelene salate, tanko seckani paradajz, tanko seckana krastavac, tanko seckani crni luk.
Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem: Fil: 300g tofua,  200g svežeg spanaća,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka. Bešamel sos: 2 kašike posnog biljnog margarina, 2 kašike brašna, 500ml posnog biljnog mleka, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Dodatno: 250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).
Posni dinstani paradajz sa belim lukom

Posni dinstani paradajz sa belim lukom

Sastojci za posni dinstani paradajz sa belim lukom: 6-8 srednjih paradajza,  4 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica sušenog origana, 1 kašičica sušenog bosiljka, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna musaka sa pečurkama

Posna musaka sa pečurkama

Sastojci za posnu musaku sa pečurkama: 1 kg krompira,  500 g pečuraka,  1 crveni luk, 2 čena belog luka,  2 šargarepe, 1 crvena paprika,  2 paradajza,  200 g paradajz pirea, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 500 ml posnog sojinog jogurta, 2 kašike brašna, mirođija za posipanje (opciono).
Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Sastojci za posnu krompir čorbu sa crvenom paprikom: 4-5 srednjih krompira,  1 crvena paprika,  1 glavica crnog luka,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka,  1 šolja pasulja (najbolje beli ili crni pasulj),  1/2 šolje integralnog pirinča,  1 kašika paradajz pirea, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog majčine dušice, so i biber po ukusu, 1-2 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćne supe.
Posna pica sa povrćem i maslinama

Posna pica sa povrćem i maslinama

Sastojci za posnu picu sa povrćem i maslinama: Za testo: 2 šolje brašna (po mogućstvu integralnog), 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 3/4 šolje tople vode, 2 kašičice maslinovog ulja, prstohvat soli. Za sos: 1 šolja pasiranog paradajza, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 1 kašičica origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu. Za fil: 1 šolja seckane tikvice, 1 šolja seckane crvene paprike, 1 šolja seckane crne masline, 1 šolja seckane crvene crvene luk, 1 šolja seckane šampinjona, 1 šolja posnog rendanog sira (npr. od biljnog mleka).
Posna pita sa povrćem i humusom

Posna pita sa povrćem i humusom

Sastojci za posnu pitu sa povrćem i humusom: Za fil: 2 šolje seckanog povrća po izboru (npr. šargarepa, tikvica, paradajz, crvena paprika), 1 crveni luk,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica suvog origana. Za koru: 1 pakovanje posnog lisnatog testa (oko 400g), 2 kašike maslinovog ulja za premazivanje. Za humus: 1 konzerva leblebija,  2 kašike tahinija, 2 čena belog luka,  sok od 1 limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -