Naslovna Sastojci Paradajz

Sastojak: paradajz

punjene lignje na mediteranski nacin

Punjene lignje na mediteranski način

Sastojci za punjene lignje na mediteranski način: 1 kg srednjih lignji, 2 čena belog luka, 50 ml belog vina, 500 g paradajza iz konzerve, 1 kg krompira, maslinovo ulje, malo vegete.
palenta sa pecurkama

Posna palenta sa pečurkama

Sastojci za posnu palentu sa pečurkama: 160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4 čena belog luka, 0,5 dl belog vina, so, bosiljak, začini po ukusu.
zapeceni krompir sa maslinama posna glavna jela

Zapečeni krompir sa maslinama

Sastojci za zapečeni krompir sa maslinama: 4 veća krompira, 100 g maslina, 2 paradajza, 1 dl soka od paradajza, dve glavice crvenog luka, suvi začin, ulje, mala šargarepa.
posna corba od krompira recept

Posna čorba sa krompirom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom: 1/2 kg krompira, glavica crnog luka, dve šargarepe, jedan praziluk, dva čena belog luka, mleveni paradajz (paradajz pire), suvo povrće, vegeta, so, biber, brašno, voda.
Djuveč sa somovinom recept

Đuveč sa somovinom

Sastojci za đuveč sa somovinom: 750 g somovine, 1 dl ulja, 2 veće glavice crnog luka, 2 paprike iz turšije (ili sveže), 2 krompira, kašičica soli, biber, šoljica pirinča, 1 paradajz, peršunov list, kašičica aleve paprike.
hladne-skuse recept

Hladne skuše

Sastojci za hladne skuše: manja glavica crnog luka, sveža babura, 300 g paradajza, 5 manjih skuša, limun, so, mleveni biber, čaša belog vina, malo vinskog sirćeta, maslinovo ulje, peršun.
paprike punjene tunjevinom recept

Posne paprike punjene tunjevinom

Sastojci za posne paprike punjene tunjevinom: 4 babure, 1 konzerva tunjevine, 2 zrela paradajza (može i paradajz pire), 1 manji krompir, sredina jedne kriške hleba, 1 veća glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, 1/2 korena celera, 1/2 šoljice ulja, origano, biber, so.
marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
posna corba od krompira

Posna čorba od krompira

Sastojci za posnu čorbu od krompira: 500 g krompira, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, peršunov list, 2 sveže paprike, 2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea, 2 šoljice ulja, vegeta, biber, so, aleva paprika, 1 kašika brašna.
pikantni ajvar recept

Pikantni ajvar

Sastojci za pikantni ajvar: 5 kg crvene paprike, 2,5 kg patlidžana, 12 čenova belog luka, 2,5 kg mesnatog paradajza, 3 dl ulja, 2,5 dl vinskog sirćeta, 3 feferone, 40 g soli, 20 g suvih začina, 80 g šećera, 2 kašike peršuna.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -