Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

Posno povrće u kokosovom mleku

Posno povrće u kokosovom mleku

Sastojci za posno povrće u kokosovom mleku: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, grašak, babura), 1 crveni luk, 2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka, 1 kašičica karija u prahu, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna salata od rotkvica i avokada

Posna salata od rotkvica i avokada

Sastojci za posnu salatu od rotkvica i avokada: 2 šolje rotkvica,  2 avokada, 1/4 crvenog luka,  1/4 šolje svežeg peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika svežeg limunovog soka, so i biber po ukusu, seme susama za posipanje (opciono).
Posna salata od crvene soje

Posna salata od crvene soje

Sastojci za posnu salatu od crvene soje: 1 šolja crvene soje, 1 šolja crvenog pasulja (kuvanog), 2 šolje vode za kuvanje soje, 1 crvena paprika,  1 krastavac,  1 paradajz,  1 crveni luk,  1/4 šolje svežeg peršuna,  2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu.
Posni tortilja čips sa tzatzikijem

Posni tortilja čips sa tzatzikijem

Sastojci za posni tortilja čips sa tzatzikijem: 8-10 posnih tortilja, 4 kašike maslinovog ulja, začini po želji (npr. origano, beli luk u prahu), 1 krastavac, 2 šolje sočivo jogurta (posnog jogurta), 2 čena belog luka, sveži peršun,  so i biber po ukusu.
Posna kinoa sa pečenim patlidžanom

Posna kinoa sa pečenim patlidžanom

Sastojci za posnu kinou sa pečenim patlidžanom: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 2 srednje velika patlidžana, iseckana na kolutove, 3 kašike maslinovog ulja, 1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 crvena paprika, 200g svežeg spanaća,  1/2 kašičice crvene mlevene paprike (opciono, za pikantnost), so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru.
Posna fungi pasta

Posna fungi pasta

Sastojci za posnu fungi pastu: 300g integralnih ili posnih špageta, 250g šampinjona,  1 crni luk,  3 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, 1 konzerva paradajz pelata, 1/2 kašičice suvog origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna krompir salata sa maslinama

Posna krompir salata sa maslinama

Sastojci za posnu krompir salatu sa maslinama: 500g krompira, oljuštenog i isečenog na kolutove, 1/2 crvenog luka,  1/2 šolje crnih maslina,  1/4 šolje maslinovog ulja, 2 kašike belog sirćeta, 1 kašičica senfa, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posno povrće u paradajz sosu

Posno povrće u paradajz sosu

Sastojci za posno povrće u paradajz sosu: 2 šolje iseckanog svežeg povrća po izboru (šargarepa, paprika, tikvice, patlidžan, brokoli, grašak, paradajz), 1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, 1 konzerva paradajz pelata, 1 kašičica suvog biljnog začina (origano, majčina dušica, bosiljak), so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna supa od pečenih paprika

Posna supa od pečenih paprika

Sastojci za posnu supu od pečenih paprika: 4 crvene paprike, 1 šargarepa,  1 krompir,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon), so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -