Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

Posna kremasta pasta sa brokolijem

Posna kremasta pasta sa brokolijem

Sastojci za posnu kremastu pasta sa brokolijem: 250 g integralne ili klasične paste (penne, fusilli, ili farfalle), 1 glavica brokolija (narezana na cvetove), 200 ml kokosovog mleka ili biljnog vrhnja za kuvanje, 2 kašike maslinovog ulja, 3 čena belog luka (sitno seckana), sok od 1 limuna, 2 kašike prehrambenog kvasca (po želji, za dodatni ukus sira), so i biber po ukusu, sveži peršun ili bosiljak za garniranje.
Posna tortilja sa meksičkom salatom

Posna tortilja sa meksičkom salatom

Sastojci za posnu tortilju sa meksičkom salatom: 4 velike tortilje, 1 konzerva crnog pasulja (ispranog i oceđenog), 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve), 1 crvena paprika (iseckana na kockice), 1 avokado (iseckan na kockice), 1 mala crvena lukovica (sitno iseckana), 1 šolja seckanog paradajza (možete koristiti čeri paradajz), sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži korijander ili peršun za dekoraciju (po želji), ljuti sos ili jalapeno papričice (po želji).
Posni restovani krompir sa crnim lukom

Posni restovani krompir sa crnim lukom

Sastojci za posni restovani krompir sa crnim lukom: 1 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 3 kašike ulja (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru), so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike (po želji), sveže začinsko bilje (peršun ili mirođija) za dekoraciju.
Posne tikvice punjene pečurkama

Posne tikvice punjene pečurkama

Sastojci za posne tikvice punjene pečurkama: 4 srednje tikvice, 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji), 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika sitno seckanog peršuna, so i biber po ukusu.
Posni kačamak sa tunjevinom

Posni kačamak sa tunjevinom

Sastojci za posni kačamak sa tunjevinom: 200 g kukuruznog brašna, 1 l vode, 1 konzerva tunjevine, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike sitno seckanog peršuna, so i biber po ukusu.
Posna pašteta od tunjevine

Posna pašteta od tunjevine

Sastojci za posnu paštetu od tunjevine: 1 konzerva tunjevine, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika sitno seckanog peršuna, 1 kašika sitno seckanog crnog luka, 1 čen belog luka, sitno seckan, so i biber po ukusu.
Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i tofuom: 1 šolja kinoe, 200 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 150 g tofua, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu, sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan).
Posna salata sa njokama

Posna salata sa njokama

Sastojci za posnu salatu sa njokama: 250 g posnih njoka, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1 žuta paprika, isečena na kockice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 krastavac, isečen na kockice, 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog, 1/4 šolje maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne kremaste makarone

Posne kremaste makarone

Sastojci za posne kremaste makarone: 250g paste, 200g tofua, izmrvljenog ili iseckanog na male kockice, 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, ovseno), 1/2 šolje posnog biljnog vrhnja ili kokosovog mleka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike brašna, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono, za sirast ukus), 1 kašičica dimljene paprike, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna kremasta pasta sa pečurkama

Posna kremasta pasta sa pečurkama

Sastojci za posnu kremastu pastu sa pečurkama: 200 g testenine po izboru (posne), 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji, ili miks), isečenih na tanke listiće, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo ili ovseno), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog timijana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -