poklon za 8. mart - Dan žena
Naslovna Sastojci Peršun

POSNA JELA SA SASTOJKOM: peršun

Sos od belog luka

Sos od belog luka

0
Sastojci za sos od belog luka: 2 kašike brašna, 2 kašike ulja, so, 2-3 čena belog luka, malo peršuna.
djuvec od boranije

Postan đuveč od boranije

0
Sastojci za postan đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršun, ulje, so, biber, začin C.
punjene tikvice na vodi

Posne punjene tikvice

0
Sastojci za posne punjene tikvice: 1 kg tikvica, 100 g pšenice, 200 g lanenog semena, 200 g pečuraka, 150 g crnog luka seckanog, čen belog luka, malo peršuna i bosiljka, biber, 1 dl ulja, masline, suvi začin, so.
skusa sa paradajzom

Skuša sa paradajzom

0
Sastojci za skušu sa paradajzom: 8 srednjih glavica crnog luka, 8 paradajza srednje veličine, 4 skuše, šećer, so, biber, mirođija, peršun, ulje, limun.
zlatiborski kacamak

Zlatiborski kačamak

0
Sastojci za posni zlatiborski kačamak: 200 g belog kukuruznog brašna, 100 g heljdinog brašna, 2 veze samoniklog zelja, 150 g spanaća, kašičica začina, kašika marinade (beli luk i peršun u ulju), kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg), so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

0
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
tolstolobik sa svezim zacinskim biljem

Tolstolobik sa svežim začinskim biljem

0
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem: 700 g tolstolobika, 2 veća čena belog luka, sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari, mešavina suvog biljnog začina, ulja po potrebi.
brancin na povrcu

Brancin na povrću

0
Sastojci za brancin na povrću: 1 brancin 500-600 g, 1 paradajz, 1/2 zelene paprike, 1/2 crvene paprike, 1 manji praziluk, 1 manja glavica crnog luka, 1/6 kašičice semena morača, 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna, 1/4 kašičice origana, 1/4 kašičice majčine dušice, maslinovo ulje, limun, so, biber.

Najčitaniji recepti