Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

Posni kačamak sa tunjevinom

Posni kačamak sa tunjevinom

Sastojci za posni kačamak sa tunjevinom: 200 g kukuruznog brašna, 1 l vode, 1 konzerva tunjevine, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike sitno seckanog peršuna, so i biber po ukusu.
Posna pašteta od tunjevine

Posna pašteta od tunjevine

Sastojci za posnu paštetu od tunjevine: 1 konzerva tunjevine, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika sitno seckanog peršuna, 1 kašika sitno seckanog crnog luka, 1 čen belog luka, sitno seckan, so i biber po ukusu.
Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i tofuom: 1 šolja kinoe, 200 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 150 g tofua, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu, sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan).
Posna salata sa njokama

Posna salata sa njokama

Sastojci za posnu salatu sa njokama: 250 g posnih njoka, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1 žuta paprika, isečena na kockice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 krastavac, isečen na kockice, 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog, 1/4 šolje maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne kremaste makarone

Posne kremaste makarone

Sastojci za posne kremaste makarone: 250g paste, 200g tofua, izmrvljenog ili iseckanog na male kockice, 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, ovseno), 1/2 šolje posnog biljnog vrhnja ili kokosovog mleka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike brašna, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono, za sirast ukus), 1 kašičica dimljene paprike, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna kremasta pasta sa pečurkama

Posna kremasta pasta sa pečurkama

Sastojci za posnu kremastu pastu sa pečurkama: 200 g testenine po izboru (posne), 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji, ili miks), isečenih na tanke listiće, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo ili ovseno), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog timijana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna musaka sa sojom i tikvicama

Posna musaka sa sojom i tikvicama

Sastojci za posnu musaku sa sojom i tikvicama: 2 srednje tikvice, 200 g sojinih komadića, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 2 srednja krompira, 2 šargarepe, 1 paprika, 400 ml paradajz sosa, 1 kašičica mlevene paprike, so i biber po ukusu, 2 kašike ulja, svež peršun za dekoraciju.
Posna salata sa šargarepom i cveklom

Posna salata sa šargarepom i cveklom

Sastojci za posnu salatu sa šargarepom i cveklom: 2 srednje šargarepe, 1 velika cvekla, 1 jabuka (opciono), sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posne ćufte od crnog pasulja

Posne ćufte od crnog pasulja

Sastojci za posne ćufte od crnog pasulja: 400 g kuvanog crnog pasulja, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, narendana, 2 kašike mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode, 1 kašika soja sosa, 50 g prezli (ili ovsenih pahuljica), 1 kašika seckanog peršuna, 1 kašičica dimljene paprike, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za prženje.
Posna musaka od pečenih paprika

Posna musaka od pečenih paprika

Sastojci za posnu musaku od pečenih paprika: 6-8 crvenih pečenih paprika, 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške, 2 šargarepe, isečene na kolutove, 1 crni luk, sitno iseckan, 3 čena belog luka, sitno iseckana, 200 ml paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.), 2 kašike brašna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -