Sastojak: šargarepa
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Skuša sa barenim povrćem
Sastojci za skušu sa barenim povrćem:
2 paketa odresaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Posne sremuš tortice
Sastojci za posne sremuš tortice:
300 ml majoneza posnog,
veza sremuša,
1 tikvica,
0,5 kg šargarepe,
2 struka mladog crnog luka,
so,
stari hleb.
Brancin sa povrćem
Sastojci za brancin sa povrćem:
4 manja brancina,
prstohvat soli,
2 kašičice suvog začina,
4 kašike limunovog soka,
4 kašike maslinovog ulja.
Za prilog:
200 g kuvanog kukuruza,
200 g kuvanog brokolija,
100 g kuvane šargarepe,
pečurke,
malo soli,
kašika maslinovog ulja.
Zapečeni krompir sa maslinama
Sastojci za zapečeni krompir sa maslinama:
4 veća krompira,
100 g maslina,
2 paradajza,
1 dl soka od paradajza,
dve glavice crvenog luka,
suvi začin,
ulje,
mala šargarepa.
Posni šnite od sočiva i pečurki
Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki:
500 g sočiva,
375 g pečurki po želji,
250 g smrznutog kukuruza,
2 krompira,
2 šargarepe,
2 čena belog luka,
glavica crnog luka,
pola kašičice sušene majčine dušice,
pola veze peršuna,
kašika brašna,
ulje,
so,
biber.
Posne sarme u bundevi
Sastojci za posne sarme u bundevi:
bundeva srednje veličine,
glavica kiselog kupusa,
200 g pirinča,
3-4 kašike ulja,
glavica luka,
2 šargarepe,
2 crvene paprike,
veza peršuna,
2 kašike paradajz pirea,
so,
biber.
Riba punjena povrćem
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
1 kg krompira,
300 g šargarepe,
250 g smrznutog graška,
2-3 manje glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
veza peršuna,
3-4 kašike ulja,
limun,
biber,
so,
pomorandža.
Posna čorba sa krompirom
Sastojci za posnu čorbu sa krompirom:
1/2 kg krompira,
glavica crnog luka,
dve šargarepe,
jedan praziluk,
dva čena belog luka,
mleveni paradajz (paradajz pire),
suvo povrće,
vegeta,
so,
biber,
brašno,
voda.
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Sastojci za posnu paštetu od oslića:
1 kg oslića,
1 šargarepa,
4 veća krompira,
šolja ulja,
2-3 zrna bibera,
list lorbera,
kašika senfa,
sok od limuna,
peršunov list,
malo sirćeta,
malo soli,
vegeta.