Naslovna Sastojci šargarepa

Sastojak: šargarepa

slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
skusa sa barenim povrcem

Skuša sa barenim povrćem

Sastojci za skušu sa barenim povrćem: 2 paketa odresaka skuše, 200 ml suvog belog vina, 100 ml ulja, 2 lista lorebera, 2 limuna, 2 šargarepe, 300 g prethodno skuvanog belog pasulja, 200 g karfiola, 2 veze peršuna, 200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji), so, biber.
sremus tortice

Posne sremuš tortice

Sastojci za posne sremuš tortice: 300 ml majoneza posnog, veza sremuša, 1 tikvica, 0,5 kg šargarepe, 2 struka mladog crnog luka, so, stari hleb.
brancin sa povrcem

Brancin sa povrćem

Sastojci za brancin sa povrćem: 4 manja brancina, prstohvat soli, 2 kašičice suvog začina, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike maslinovog ulja. Za prilog: 200 g kuvanog kukuruza, 200 g kuvanog brokolija, 100 g kuvane šargarepe, pečurke, malo soli, kašika maslinovog ulja.
zapeceni krompir sa maslinama posna glavna jela

Zapečeni krompir sa maslinama

Sastojci za zapečeni krompir sa maslinama: 4 veća krompira, 100 g maslina, 2 paradajza, 1 dl soka od paradajza, dve glavice crvenog luka, suvi začin, ulje, mala šargarepa.
snite od sociva i pecurki

Posni šnite od sočiva i pečurki

Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki: 500 g sočiva, 375 g pečurki po želji, 250 g smrznutog kukuruza, 2 krompira, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, pola kašičice sušene majčine dušice, pola veze peršuna, kašika brašna, ulje, so, biber.
posne sarme u bundevi recept

Posne sarme u bundevi

Sastojci za posne sarme u bundevi: bundeva srednje veličine, glavica kiselog kupusa, 200 g pirinča, 3-4 kašike ulja, glavica luka, 2 šargarepe, 2 crvene paprike, veza peršuna, 2 kašike paradajz pirea, so, biber.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
posna corba od krompira recept

Posna čorba sa krompirom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom: 1/2 kg krompira, glavica crnog luka, dve šargarepe, jedan praziluk, dva čena belog luka, mleveni paradajz (paradajz pire), suvo povrće, vegeta, so, biber, brašno, voda.
pasteta od oslica

Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe

Sastojci za posnu paštetu od oslića: 1 kg oslića, 1 šargarepa, 4 veća krompira, šolja ulja, 2-3 zrna bibera, list lorbera, kašika senfa, sok od limuna, peršunov list, malo sirćeta, malo soli, vegeta.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -