Naslovna Sastojci šargarepa

Sastojak: šargarepa

svetogorska-corba

Svetogorska čorba

Sastojci za svetogorsku čorbu: glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, aleva paprika, so, nekoliko zrna bibera, celerov i peršunov list, mirođija.
posna supa od paprike recept

Posna supa od paprike

Sastojci za posnu supu od paprike: 2 kašike maslinovog ulja, plus još malo za preliv, 1 crni luk srednje veličine i iseckan, velika očišćena i iseckana šargarepa, kašičica soli, 4 iseckana čena belog luka, kašika paradajza iz tube, 4 velike crvene mesnate paprike očišćene od semenki i isečene na velike kocke, 2 kašičice aleve paprike, 2 veća crvena krompira, oguljena i isečena na kocke, malo lovorovog lišća, peršuna i majčine dušice, sveže mleveni biber, malo bosiljka ili majčine dušice, povrtna kocka za supu.
lazna-riba

Lažna riba

Sastojci za lažni ribu: 4 veća krompira, 2 konzerve tunjevine u komadima, 300 g posnog majoneza, 2 lista zelene salate, limun, so, biber.
posne paprike punjene krompirom recept

Posne paprike punjene krompirom i pirinčem

Sastojci za posne paprike punjene krompirom: 10 paprika, 3 glavice crnog luka, 2 šargarepe, ulje, biber, so, 4-5 krompira, 2 kašičice brašna, šoljica pirinča, 2 kašike paradajz pirea, aleva paprika.
posna salata od grejpfruta i šargarepe

Posna salata sa grejpfrutom i šargarepom

Sastojci za posnu salatu sa grejpfrutom i šargarepom: 1 zelena salata, 1 grejpfrut, 3 šargarepe srednje veličine, 2 kašike ulja, 1/2 limete, 2 ili 3 lista peršuna, 1/2 kašičice senfa, so.
toskanska čorba recept

Toskanska čorba

Sastojci za toskansku čorbu: 100 g sitnog crnog pasulja, grančica žalfije, 2 čena belog luka, 0,8 dl maslinovog ulja, 2 manje glavice luka, koren celera, 2 šargarepe, 2 krompira, 100 g šampinjona, pola glavice kupusa, 150 g tikvica, strugana kora limuna, pola veze peršuna, grančica majčine dušice, komadić svežeg đumbira, 4 kriške domaćeg hleba, so.
skoljke na bastovanski nacin recept

Školjke na baštovanski način

Sastojci za školjke na baštovanski način: 2 kg svežih dagnji, 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...), 50 g margarina, kašičica začina od povrća, sveže mleven beli biber, kašičica gustina, 2,5 dl belog vina.
posno varivo od mlade kelerabe recept

Posno varivo od mlade kelerabe

Sastojci za posno varivo od mlade kelerabe: kelerabe po želji, glavica crnog luka, ulje, malo belog vina, peršun, šargarepa, malo brašna za zapršku, so.
amur sa povrcem

Amur sa povrćem

Sastojci za amur sa povrćem: 1 veći amur, 2 glavice crnog luka, ulje, 4-5 krompira, šaka graška, šaka boranije, 2-3 paradajza, 2-3 paprike, šolja slatkog kupusa iseckanog na rezance, 2-3 šargarepe.
posna morska supa recept

Posna morska supa

Sastojci za posnu morsku supu: 300 g morske ribe, 100 g morskih plodova, šargarepa, bio začin, peršunov list, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -