Sastojak: sojino mleko
Posna plazma torta sa sezonskim voćem
Sastojci za posnu Plazma tortu:
750 g posnog Plazma keksa,
250 g šećera,
300 g pečenih mlevenih lešnika,
4 kašičice kakao praha,
1/2 l sojinog mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
1 posni margarin,
250 g posnog šlaga,
200 ml kisele vode.
Posna snikers torta
Sastojci za posnu snikers tortu:
Za koru I i III (mere za jednu koru):
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja.
Za koru II:
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 rebra posne čokolade.
Posne krofne sa čokoladom
Sastojci za posne krofne sa čokoladom:
1 kg brašna,
3 dl vode,
2 dl sojinog ili palminog mleka,
1 kvasac,
1 kašičica soli,
5 kašika šećera,
1 dl ulja,
rendana kora od limuna,
150 g posne čokolade za punjenje,
prah šećer za posipanje.
Za prženje:
500 g palmine masti,
200 g ulja.
Posna torta trostruki užitak
Sastojci za posnu tortu trostruki užitak:
Za koru:
6 kašika kristal šećera,
50 ml ulja,
1 dl kisele vode,
4 kašike prženih, mlevenih lešnika,
150 g brašna,
1 prašak za pecivo.
Posne ruske kape
Sastojci za posne ruske kape:
Za jednu koru:
200 g brašna,
10 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 pune kašike kakao praha.
Posni kakao sladoled
Sastojci za posni kakao sladoled:
2 šolje sojinog mleka,
2 dl krema od soje,
½ šolje žutog šećera,
3 pune kašike kakaoa,
¼ šolje kokosovog ulja,
2 kašičice ekstrakta vanile,
2 kašičice kuzua.
Vegetarijanski sladoled
Sastojci za vegetarijanski sladoled:
1 šolja sojinog mleka,
350 g tvrdog tofua, s malo masnoće,
2 kivija,
4 kesice zelenog čaja,
200 ml meda,
1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni krem od soje
Sastojci za posni krem od soje:
1 šolja sojinog mleka,
¼ šolje kokosovog ulja,
1-2 kašičice šećera.
Posni sladoled od bobičastog voća
Sastojci za posni sladoled od bobičastog voća:
100 g bobičastog voća (borovnice, ribizle…),
260 g očišćenih banana,
2 vanilin šećera,
50 g suvog groždja,
150 ml sojinog mleka,
listići badema za dekoraciju.
Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile
Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile:
Za keks koru:
150 g keksa (po mogućstvu karamel),
60 g posnog margarina.
Za krem:
oko 400 g jagoda,
500 g posnog neslanog krem sira,
5 kašika šećera,
puding od vanile,
300 ml sojinog mleka,
pola kašičice muskatnog oraščića,
kašičica cimeta,
nekoliko kašika džema od rabarbare.