Posna salata od rotkvica i rena
Sastojci za posnu salatu od rotkvica i rena:
4 veze rotkvica,
1 koren rena,
4 kašike ulja,
3 kašike vinskog sirćeta,
so.
Dimljeni tofu sa povrćem
Sastojci za dimljeni tofu sa povrćem:1/2 manje glavice crnog luka isečenog na tračice,1 komad praziluka isečen na kolutove,1 manja šargarepa narendana,par listova kupusa isečenog na tračice,1/2 pakovanja dimljenog tofua 100g,1 kašika soja sosa,po 1 kašičica karija, sušenog đumbira, šećera i jabukovog sirćeta.
Posna salata od karfiola
Sastojci za posnu salatu od karfiola:
1 glavica karfiola,
rukola,
mrvice hleba,
šećer,
sirće,
ulje,
so.
Postan pilav sa komadićima soje
Sastojci za postan pilav sa komadićima soje:
1/2 kg pirinča,
1 kg isečenog crnog luka,
2 dl ulja,
100 g komadića soje obarenih,
1 šargarepa isečena na kolutiće,
so,
suvi biljni začin,
mleveni biber,
1 veza seckanog peršuna i celera.
Posni medeni kolač
Sastojci za posni medeni kolač:
300 g šećera,
malo sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
karanfilić i cimet,
200 g brašna,
sok i kora od limuna,
2 kašike meda,
štapić vanile.
Posna slana pita od tikvica
Sastojci za posnu slanu pitu od tikvica: 300g kora sa speltom ili nekih drugih, 1,2kg oljuštenih tikvica, 100ml ulja, peruške od 2 veze mladog luka, ili jedan crni luk, so, biber.
Posna kinoa na italijanski način
Sastojci za posnu kinou na italijanski način:1 šolja kratko kuvane kvinoe,1 kašika maslinovog ulja,4 iseckane maslinke,2 čena belog luka,1 sitno seckani paradajz,1 kašika izrendanog posnog kačkavalja,1 kašičica limunovog soka,so,mleveni biber.
Posne njoke sa tofuom
Sastojci za posne njoke sa tofuom:
2 šolje pirea od krompira,
1 šolja brašna,
200g tofu sira,
1/4 šolje kukuruznog skroba,
so po ukusu.
Posno zapečeno povrće
Sastojci za posno zapečeno povrće:
700 g paradajza,
2 tikvice,
1 patlidžan,
4 čena belog luka,
2 grančice ruzmarina,
4 lovorova lista,
maslinovo ulje,
so,
biber,
prstohvat ljute paprike.
Salata od tunjevine
Potrebno je:
konzerva pasulja,
pola konzerve leblebija,
konzerva tunjevine,
2 struka mladog luka,
pola glavice crvenog luka,
0,5 dl maslinovog ulja,
3 kašike crvenog vina,
kašika senfa,
veza peršuna,
kašičica sušenog origana,
krupna morska so,
biber.
Priprema:
U...
Posne lepinje sa maslinama i belim lukom
Sastojci za posne lepinje sa maslinama i belim lukom:
500 g brašna,
4 dl mlake vode,
20 g kvasca,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
5 kašika maslinovog ulja,
100 g maslina (praznih ili sa paprikom),
5 čena belog luka.
Posni uvrnuti štapići
Sastojci za posne uvrnute štapiće: 250ml tople vode, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 80ml ulja, 500g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašika posnog majoneza, semenke po želji.