zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
Posna supa od sočiva i povrća

Posna supa od sočiva i povrća

Sastojci za posnu supu od sočiva i povrća: 1 šolja crvenog sočiva, 1 šargarepa, 1 krompir, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 1 šolja seckanog paradajza (iz konzerve ili svežeg), 1 kašika suvog biljnog začina, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje.
kolac od griza i vina

Posni kolač od griza i vina

Sastojci za posni kolač od griza i vina: 250 g griza, 250 g mlevenih oraha, 250 g šećera, 5 dl belog vina, 1 kašika brašna, 4 kašike ulja, kašičica sode bikarbone, morski oraščić, gorka čokolada za preliv, margarin.
Posna heljdina kaša sa suvim voćem

Posna heljdina kaša sa suvim voćem

Sastojci za posnu heljdinu kašu sa suvim voćem: 1 šolja heljde, 2 šolje vode, prstohvat soli, 1/2 šolje suvog voća po izboru (suve šljive, suve brusnice, suve smokve, suve marelice), 2 kašike seckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici), 1 kašika javorovog sirupa ili meda (opcionalno), cimet po ukusu.
zapeceni paradajz reccept

Zapečeni paradajz

Sastojci za zapečeni paradajz: 6 do 10 zrelih paradajza, 6 čenova belog luka, 2 kašike suvog origana, 125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja, nekoliko listova svežeg bosiljka, morska so, mleveni biber po ukusu.
Posni sataraš sa pečenim paprikama

Posni sataraš sa pečenim paprikama

Sastojci za posni sataraš sa pečenim paprikama:6 pečenih paprika,2 glavice luka,4 paradajza,5 kašika maslinovog ulja,so,biber,peršun.
suve paprike punjene krompirom

Suve paprike punjene krompirom

Sastojci za suve paprike punjene krompirom: 10 suvih paprika, nekoliko krompira, 2 šoljice pirinča, 250 g crnog luka, aleva paprika, brašno, peršun, ulje, so.
Posni tuna mafini

Posni tuna mafini

Sastojci za posne tuna mafine: 500g brašna, 250ml kisele vode, 40g kvasca, 60ml ulja, ½ kašičice šećera, 1 kašičica soli, ½ praška za pecivo. Za fil: 150g Tunalux šunke od tune, 5 šampinjona, 1 kašika brašna, 200ml vode, 1 paradajz, 50g kukuruza šećerca, 2 grančice peršuna, začin.
Posna pita od soje i spanaća

Posna pita od soje i spanaća

Sastojci za posnu pitu od soje i spanaća: 200g sojinog mesa, 200g spanaća,  1 crni luk,  2 čena belog luka, 200g integralnog brašna, 100ml sojinog mleka, so, biber, suvi začin po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, kore za pitu.
kalifornijska salata

Kalifornijska salata

Potrebno je: 300 g račića iz konzerve, 300 g korena celera, 2 kašike ulja, 1 limun, 1 avokado, 1 kašičica karija, biber, so. Priprema: Narendati očišćen koren celera, ocediti račiće, a očišćen avokado iseći...
posni kolač sa makom recept

Posni kolač sa makom

Sastojci za posni kolač sa makom: 3 čaše brašna, 2 čaše šećera, 2 čaše vode, 1 čaša ulja, 200 g maka, 1 prašak za pecivo, malo džema ili šećera u prahu, ulje.
Posne krofne sa jagodom

Posne krofne sa jagodom

Sastojci za posne krofne sa jagodom: 2 šolje brašna, 1/4 šolje šećera, 1 šolja mleka od badema (ili drugo biljno mleko), 1 kašika jabukovog sirćeta, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, jagode (sveže ili zamrznute), ulje za prženje.