Posna sataraš pica
Sastojci za posnu sataraš picu:
1 posna kora za picu,
1 šolja posnog paradajz sosa,
1 crvena paprika,
1 zelena paprika,
1 paradajz,
1 crveni luk,
200g pečuraka,
2 češnja belog luka,
1 kašičica suvog origana,
1 kašičica suvog bosiljka,
so po ukusu,
biber po ukusu,
maslinovo ulje.
Posne vlaške palačinke
Sastojci za posne vlaške palačinke:
1200 g brašna,
4 dl mlake vode,
40 g kvasca,
2 kašičice soli,
50 g tofu sira (čvršćeg),
50 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano),
20 ml ulja,
1 dl kisele vode,
1 kašika prehrambenog kvasca (opciono, za dodatni ukus).
Hleb od fermentisane kinoe i konoplje
Sastojci za hleb od fermentisane kinoe i konoplje:
300g semena bele kinoe,
200g oljuštenog semena konoplje,
1l mlake vode za natapanje,
190ml mlake vode (za pečenje i fermentaciju),
1 kašika soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
9g soli.
Posna pesak torta
Sastojci za posnu pesak tortu:
1,5 l vode,
6 kesica pudinga od vanile,
1/2 kg šećera,
2 posna margarina,
3 kesice vanil šećera,
300 g mlevenog posnog keksa,
300 g kokosovog brašna,
300 g mlevenih oraha,
2 štangle posne čokolade.
Posna tortilja sa tunjevinom i avokadom
Sastojci za posnu tortilju sa tunjevinom i avokadom:
4 tortilje,
1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku (oko 200 g),
2 zrela avokada,
1 limun (sok),
1 crveni luk, sitno iseckan,
1 paradajz, iseckan,
1/2 krastavca, iseckan,
so i biber po ukusu,
svež peršun, sitno iseckan.
Posne kajzerice
Sastojci za posne kajzerice:
500 g brašna,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
1 kesica suvog kvasca (7 g),
300 ml tople vode,
3 kašike maslinovog ulja.
Posne kuglice sa susamom
Sastojci za posne kuglice sa susamom:125g posnog margarina,4 kašike meda,4 kašike šećera,100g čokolade,100g posnog mlevenog keksa,100g mlevenih oraha,200g susama.
Kikiriki bajadera
Sastojci za Kikiriki bajaderu:
300 g šećera,
2 dl vode,
200 g margarina,
300 g mlevenog kikirikija bez soli,
300 g mlevenog keksa,
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
150 g čokolade,
malo ulja.
Posni pilav sa suvim voćem
Sastojci za posni pilav sa suvim voćem:
1 šolja basmati pirinča,
2 šolje povrćnog bujona ili vode,
2 kašike maslinovog ulja,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
1/2 šolje suvih šljiva,
1/2 šolje suvih brusnica,
1/4 šolje suvih kajsija,
1/4 šolje suvih smokvi,
1/4 šolje naseckanih badema,
1/2 kašičice kurkume,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna pita sa bundevom
Za posnu pitu sa bundevom potrebno je: 800 gr tankih kora za pitu, 1 kg bundeve, vanilin šećer po želji, cimet po ukusu, 3 kašike ulja, šećer, šećer u prahu
Posni prženi paradajz sa tofuom
Sastojci za posni prženi paradajz sa tofuom:
4 srednja paradajza,
200 g tofu sira,
1 čen belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
svež bosiljak ili peršun po želji,
so i biber po ukusu.
Posna hladna supa od malina
Sastojci za posnu hladnu supu od malina:1kg svežih malina,8dl mineralne vode,5 kašike smeđeg šećera.