Mladi grašak dinstati sa iseckanim crnim lukom, peršunom i malo mirođije.
Kada zrna graška budu mekana, ovlaš ih promešati sa dinstanim pirinčem koji smo prethodno pripremili na sledeći način: „U jednu čistu posudu ugrejati margarin na kome treba propržiti malo sitno seckanog crnog luka i peršunovog lista. Potom dodati dobro opran pirinač, posoliti, promešati i naliti vodom, pokriti poklopcem i ostaviti na vreloj ploči da se dinsta dok ne omekša.“
Pirinač se za vreme dinstanja ne sme mešati, samo ga svremena na vreme treba još malo naliti vodom.
Potrebno je:
4 komada lososke pastrmke,
400 g mlevenih oraha,
kašika-dve ulja,
so,
biber.
Priprema:
U mlevene orahe sipajte kašiku-dve ulja, prstohvat soli, malo bibera i snažno mešajte da dobijete gustu,...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više