Domaći sok od bundeve se priprema na sledeći način:
Očišćenu i isečenu bundevu staviti u šerpu zajedno sa šećerom i naliti vodom.
Kuvati dok ne omekša.
Propasirajte zajedno sa vodom od kuvanja, dodati limuntus, promešati i sipati vreo sok u zagrejane staklene flaše, zatvoriti celofanom i umotati u ćebad dok se ne ohlade.
Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:1kg manji lignji,10g mlevenih oraha,posni kačkavalj,100g pirinča,2 glavice crnog luka,2 čena belog luka,2 manja paradajza,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni biber.Za marinadu:1dl belog vina,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 čena belog luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više