Posne sarme sa orasima se pripremaju na sledeći način:
Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
Za punjeni som potrebno je: očišćen som od oko 2 kg, 3 grančice celera, glavica luka, dva-tri čena belog luka, veza peršuna,
limun, 2 šargarepe, kašičica-dve suvog začina, ulje, so, biber
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više