Krompir na hilandarski način

Krompir na hilandarski način

Advertisement

Krompir na hilandarski način se priprema na sledeći način:

  • Za jedan obrok iseče se i po dva džaka krompira.
  • Kuvarima pomažu gosti manastira, a i poneki od hilandarske braće, koji trenutno nemaju poslušenja, a “besposlene ruke i um, đavo brzo zaposli”.
  • Krompir se opere, malo procedi i stavi u tavu.
  • Ponekad su potrebna i četvorica da posudu podignu i stave na vatru.
  • Sipa se zejtin, obavezno peršun, so i voda – toliko se sipa da krompir u njoj pliva.
  • Krčka se na vatri poklopljeno.
  • Kada voda uvri, stavi se dosta paradajza, ponovo poklopi i kuva dok krompir ne upije paradajz.
  • To je sve, jednostavno, a izuzetno ukusno; ne može da se poredi ni sa jednim poznatim jelom.
  • Na ovaj način, krompir se priprema posnih dana, ali bez ulja. Razlike u ukusu skoro da nema.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Krompir na hilandarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 20 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares