- Advertisement -
Krompir na hilandarski način se priprema na sledeći način:
- Za jedan obrok iseče se i po dva džaka krompira.
- Kuvarima pomažu gosti manastira, a i poneki od hilandarske braće, koji trenutno nemaju poslušenja, a „besposlene ruke i um, đavo brzo zaposli“.
- Krompir se opere, malo procedi i stavi u tavu.
- Ponekad su potrebna i četvorica da posudu podignu i stave na vatru.
- Sipa se zejtin, obavezno peršun, so i voda – toliko se sipa da krompir u njoj pliva.
- Krčka se na vatri poklopljeno.
- Kada voda uvri, stavi se dosta paradajza, ponovo poklopi i kuva dok krompir ne upije paradajz.
- To je sve, jednostavno, a izuzetno ukusno; ne može da se poredi ni sa jednim poznatim jelom.
- Na ovaj način, krompir se priprema posnih dana, ali bez ulja. Razlike u ukusu skoro da nema.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Krompir na hilandarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -