1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom),
2 dl mlake vode,
malo ruma,
fildžan sojinog mleka.
Posna keks torta sa čokoladom se priprema na sledeći način:
U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
Puding ostaviti da se dobro ohladi.
Margarin umutiti sa fruktozom (ili šećerom), da bude penast.
U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
Krem dobro umutiti.
Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
Sastojci za posnu bukovaču sa taljatelama:200g bukovače,200g taljatela,1 manji praziluk,1 manja paprika,voda po potrebi,so i biber,peršunov list.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više