Posni paprikaš od sojinog mesa

1044
- Advertisement -

Posni paprikaš od sojinog mesa

Advertisements

Sastojci za posni paprikaš od sojinog mesa:

  • 200g suvog sojinog mesa,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 zelena paprika,
  • 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog),
  • 1 crveni luk,
  • 2 češnja belog luka,
  • 4 šolje povrćne supe ili vode,
  • 2 kašike paradajz sosa,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika brašna (opciono),
  • so, biber i začini po ukusu,
  • sveži peršun za posluživanje.

Posni paprikaš od sojinog mesa se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte suvo sojino meso prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite sa strane.
  2. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk te dinstajte dok ne omekšaju.
  3. Dodajte šargarepe, crvenu papriku i zelenu papriku u lonac. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte kuvano sojino meso u lonac zajedno sa paradajz sosem. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
  5. Dolijte povrćnu supu ili vodu u lonac i pustite da proključa.
  6. Smanjite vatru i kuvajte paprikaš poklopljeno oko 15-20 minuta.
  7. Dodajte grašak u paprikaš i kuvajte još 5-10 minuta, dok grašak ne omekša.
  8. Ako želite, možete dodati kašiku brašna kako biste zgusnuli paprikaš.
  9. Poslužite posni paprikaš od sojinog mesa sa povrćem toplo, posut svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni paprikaš od sojinog mesa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -