- Advertisement -
Sastojci za posni paprikaš od sojinog mesa:
- 200g suvog sojinog mesa,
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 1 zelena paprika,
- 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog),
- 1 crveni luk,
- 2 češnja belog luka,
- 4 šolje povrćne supe ili vode,
- 2 kašike paradajz sosa,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika brašna (opciono),
- so, biber i začini po ukusu,
- sveži peršun za posluživanje.
Posni paprikaš od sojinog mesa se priprema na sledeći način:
- Skuvajte suvo sojino meso prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite sa strane.
- U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk te dinstajte dok ne omekšaju.
- Dodajte šargarepe, crvenu papriku i zelenu papriku u lonac. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte kuvano sojino meso u lonac zajedno sa paradajz sosem. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Dolijte povrćnu supu ili vodu u lonac i pustite da proključa.
- Smanjite vatru i kuvajte paprikaš poklopljeno oko 15-20 minuta.
- Dodajte grašak u paprikaš i kuvajte još 5-10 minuta, dok grašak ne omekša.
- Ako želite, možete dodati kašiku brašna kako biste zgusnuli paprikaš.
- Poslužite posni paprikaš od sojinog mesa sa povrćem toplo, posut svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni paprikaš od sojinog mesa
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -