Sok sa zelenim čajem se priprema na sledeći način:
Napraviti šolju zelenog čaja odvojeno od soka (pazite da kesica ne stoji predugo u vreloj vodi, jer će čaj postati gorak zbog tanina koji sadrži u sebi, dovoljno je 3 minuta).
Kada se čaj prohladi, zasladiti ga kafenom kašičicom meda.
Voće iscediti u sokovniku, preručiti u veću čašu ili bokal, pa iscedjenom soku dodati ohladjen zeleni čaj i služiti.
Ovaj sok se može piti ujutru kao zdrava zamena za kafu.
Sastojci za posno medeno srce:
1+1/2 čaša vode (čaša od jogurta),
1 čaša šećera,
2 i po čaše brašna,
8 kašika džema (bilo koji, ja sam od šipuraka),
2 kašike meda,
2 kašike ulja,
1 kašičica cimeta,
1 kačišica sode bikarbone,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica mlevenog karanfilića,
100 g posne čokolade za kuvanje,
manja kocka biljnog margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više