SASTOJCI ZA POSNU PICU SA SIROM OD INDIJSKIH ORAHA:
Za testo:
2 šargarepe,
1/2 komorača,
2 čena belog luka,
1/2 manjeg crvenog luka,
4 zelene masline,
1/2 šolje paradajza,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika peršuna,
1 kašika ruzmarina,
1 kašika morske soli,
1 kašika bibera,
2 šolje mlevenog lana.
Za sir:
2 šolje indijskih oraha,
2 šolje soja sosa,
1½ kašike soka od limuna.
POSNA PICA SA SIROM OD INDIJSKIH ORAHA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
Stavite šargarepu, komorač, beli i crveni luk, masline i paradajz u blender ili multipraktik i miksajte dok smesa ne postane jednolična.
Dodajte maslinovo ulje, peršun, ruzmarin, so i biber.
Kada ste dobili glatku smesu dodajte mleveni lan i miksajte dok smesa ne postane homogena.
Po potrebi dodajte još pola šolje mlevenog lana.
Smesu razvucite na jedan centimetar debljine i sušite 6-8 sati u dehidratoru, pa pažljivo okrenite na drugu stranu, odlepite foliju i ostavite da se suši još oko 1-2 sata.
Sastojke za sir stavite u blender i po potrebi dodajte četvrtinu šolje vode, pa miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
Testo pice premažite sirom i dehidrirajte još jedan sat, isecite na kriške i stavite salate i ukuse po želji.
Sastojci za posne čokoladne kuglice sa višnjama:
200 g šećera,
100 ml vode,
200 g mlevenog keksa,
200 g mlevenih oraha,
četvrt paketa margarina
pola flašice ekstrakta ruma.
Za glazuru:
100 g posne čokolade za kuvanje,
četvrt paketa margarina,
malo ulja,
tegla slatka od višanja,
malo kokosovog brašna,
kakao praha za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više