SASTOJCI ZA POSNU PICU SA SIROM OD INDIJSKIH ORAHA:
Za testo:
2 šargarepe,
1/2 komorača,
2 čena belog luka,
1/2 manjeg crvenog luka,
4 zelene masline,
1/2 šolje paradajza,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika peršuna,
1 kašika ruzmarina,
1 kašika morske soli,
1 kašika bibera,
2 šolje mlevenog lana.
Za sir:
2 šolje indijskih oraha,
2 šolje soja sosa,
1½ kašike soka od limuna.
POSNA PICA SA SIROM OD INDIJSKIH ORAHA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
Stavite šargarepu, komorač, beli i crveni luk, masline i paradajz u blender ili multipraktik i miksajte dok smesa ne postane jednolična.
Dodajte maslinovo ulje, peršun, ruzmarin, so i biber.
Kada ste dobili glatku smesu dodajte mleveni lan i miksajte dok smesa ne postane homogena.
Po potrebi dodajte još pola šolje mlevenog lana.
Smesu razvucite na jedan centimetar debljine i sušite 6-8 sati u dehidratoru, pa pažljivo okrenite na drugu stranu, odlepite foliju i ostavite da se suši još oko 1-2 sata.
Sastojke za sir stavite u blender i po potrebi dodajte četvrtinu šolje vode, pa miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
Testo pice premažite sirom i dehidrirajte još jedan sat, isecite na kriške i stavite salate i ukuse po želji.
Sastojci za posnu pitu sa makom i višnjama:
500 g mlevenog maka,
500 g kora za pitu,
300g višanja
300 g šećera,
vanilin šećer (nije obavezno),
voda,
malo brašna.