Posne krem bananice je jako teško naći na našem tržištu. Ima nekoliko manjih proizvođača koje ih proizvode i obično su ti proizvodi dostupni u manjim, lokalnim marketima, dok ih u velikim trgovinskim lancima nema. Zato smo odlučili da vas obradujemo receptom za domaće posne krem bananice. Ovako pripremljene posne bananice možete koristiti i za pripremu ostalih posnih kolača ili torti za čiju pripremu su posne krem bananice neophodne.
Posne krem bananice se pripremaju na sledeći način:
Kuvati šećer u 200 ml vode dok se ne rastopi, nekih 4, 5 minuta.
U 100 ml vode sipati 3 kesice želatina.
Sirup od rastopljenog šećera sipati u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos mutiti da se smesa fino sjedini sa ekstratom (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane).
Pleh nauljiti tako što razmažete kašičicu ulja papirnim ubrusom, zatim sipajte smesu.
Kada se smesa skroz ohladi (najbolje u frižideru) iseći je na kocke.
Kockice preliti topljenom posnom čokoladom. Lakša varijanta je da krem bananice prelijete pre sečenja.
Sastojci za posna zrna kafe:1,5kg posnog mlevenog keksa,400g šećera u prahu,6 kašika posnog mleka u prahu,600ml vode (ili soka od pomorandže),3 otopljena margarina,150g posne čokolade,2 kašike jake crne kafe,posna čokolada za prelivanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više