- Advertisement -
Sastojci za posne palačinke sa dinstanim povrćem:
Palačinke:
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno, itd.),
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- prstohvat soli.
Povrće:
- 1 šargarepa,
- 1 crvena paprika,
- 1 tikvica,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru (opciono).
Posne palačinke sa dinstanim povrćem se pripremaju na sledeći način:
- Za pripremu palačinki, u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte biljno mleko i maslinovo ulje. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
- Na srednje jakoj vatri, ugrejte tiganj i malo ga premažite biljnim uljem.
- Kašikom sipajte smesu za palačinke na tiganj i pecite dok se ne pojave mehurići na površini. Zatim okrenite palačinku i pecite s druge strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ponovite postupak dok ne potrošite celu smesu.
- Za dinstano povrće, u drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, propržite ih dok ne postanu staklasti.
- Dodajte šargarepu, crvenu papriku i tikvice u tiganj. Dinstajte povrće dok ne omekša, povremeno mešajući. Dodajte so i biber po ukusu.
- Kada su palačinke i povrće spremni, servirajte palačinke i stavite dinstano povrće na svaku palačinku.
- Po želji, pospite svežim peršunom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne palačinke sa dinstanim povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -