- Advertisement -
Sastojci za posni kačamak sa tofuom:
- 200g kukuruznog brašna (palenta),
- 1l vode,
- 200g tofua,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun, seckan (opciono).
Posni kačamak sa tofuom se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu, zagrejte vodu do ključanja i posolite je.
- Postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da ne bi nastale grudvice.
- Smanjite vatru i kuvajte kačamak uz povremeno mešanje oko 20 minuta ili dok ne postane gust i kremast.
- U međuvremenu, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk dok ne postane proziran.
- Dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
- Dodajte izmrvljen tofu i pržite dok ne postane zlatno smeđ.
- Kada je kačamak gotov, dodajte prženi tofu sa lukom i dobro promešajte.
- Posolite i pobiberite po ukusu, pospite seckanim peršunom i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kačamak sa tofuom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -