Posni kačamak sa tofuom

70
- Advertisement -

Posni kačamak sa tofuom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kačamak sa tofuom:

  • 200g kukuruznog brašna (palenta),
  • 1l vode,
  • 200g tofua,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun, seckan (opciono).

Posni kačamak sa tofuom se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu, zagrejte vodu do ključanja i posolite je.
  2. Postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da ne bi nastale grudvice.
  3. Smanjite vatru i kuvajte kačamak uz povremeno mešanje oko 20 minuta ili dok ne postane gust i kremast.
  4. U međuvremenu, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk dok ne postane proziran.
  5. Dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
  6. Dodajte izmrvljen tofu i pržite dok ne postane zlatno smeđ.
  7. Kada je kačamak gotov, dodajte prženi tofu sa lukom i dobro promešajte.
  8. Posolite i pobiberite po ukusu, pospite seckanim peršunom i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kačamak sa tofuom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -