- Advertisement -
Sastojci za posne mafine sa bananom:
- 2 velike zrele banane, zgnječene,
- 1/2 šolje biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
- 1/4 šolje biljnog ulja (kokosovo, suncokretovo),
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili agavinog sirupa,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 i 1/2 šolja brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašičica cimeta (po želji),
- 1/2 šolje seckanih oraha ili čokoladnih komadića (po želji).
Posni mafini sa bananom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i postavite papirne korpice u kalup za mafine.
- U velikoj činiji pomešajte zgnječene banane, biljno mleko, ulje, javorov sirup i ekstrakt vanile.
- U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet.
- Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
- Ako želite, dodajte seckane orahe ili čokoladne komadiće i lagano promešajte.
- Kašikom sipajte smesu u pripremljene kalupe za mafine, puneći ih do 3/4 visine.
- Pecite mafine u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
- Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da se ohlade na rešetki pre služenja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni mafini sa bananom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -