U manju šerpicu sipati 250 ml vode sa šećerom pa pustiti da provri dok se šećer ne otopi.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, poklopiti pa staviti u frižider da se dobro ohladi.
Očistiti mango i iseći na sitnije komade, pa sa štapnim mikserom ili u blenderu samleti da dobijete pulpu.
Zatim procediti da odstranite vlakna iz manga (kome ne smetaju vlakna može da preskoči ovaj korak).
Limun iscediti pa odstraniti sve semenke, ali ostavite pulpu.
U veći bokal sipati ohladjđeni sirup od šećera, izmiksani mango, sok i pulpu od limuna i ostatak vode (1 l i 750 ml) i sve dobro promešati i odmah posluziti.
Sastojci za posnu sarmu sa pšenicom i orasima: 1 veća glavica (oko 3kg) kiselog kupusa, 2 veće glavice crnog luka, 2 srednja struka praziluka, 4 veće šargarepe, 2 srednja krompira, 160g pirinča, 150g crvene soje, 3 veća čena belog luka, 1 vezica peršuna, 4 kašike suvih pšeničnih klica, 100g mlevenih oraha, 50g korena celera, 3cm svežeg korena đumbira, 100ml pasiranog paradajza, 2 kašike aleve paprike, 1 kašičica mlevenog bibera, 4 kašičice suvog biljnog začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više