Posni bećar paprikaš
Sastojci za posni bećar paprikaš:
500 g paradajza,
500 g crnog luka,
500 g svežih paprika,
500 g krompira,
4 kašike ulja,
so,
mešavina začina.
Posni beli rižoto
Sastojci za posni beli rižoto:
200 g dagnji,
50 g lignji,
200 g pirinča,
1 dl belog vina,
1/2 kuvane šargarepe,
1/2 veze naseckanog peršuna,
hladno ceđeno maslinovo ulje,
1/2 limuna,
so.
Pohovane pečene paprike
Sastojci za pohovane pečene paprike:
10 mesnatih paprika,
margarin,
mrvice hleba,
brašno,
beli biber,
ulje,
so.
Gurmanske pečurke
Sastojci za gurmanske pečurke:
300 g šampinjona,
ulje,
beli luk,
1 glavica crnog luka,
praziluk,
peršunov list,
biber,
so.
Đuveč sa ribom
Sastojci za đuveč sa ribom:
300 g ulja,
200 g pirinča,
1 kg ribe,
1 kg crnog luka,
aleva paprika,
so,
biber,
vegeta.
Postan podvarak s pirinčem
Sastojci za postan podvarak s pirinčem:
veća glavica kiselog kupusa,
3 glavice crnog luka,
2 kašike pirinča,
kašičica slatke ili ljute mlevene paprike,
2-3 lista lorbera,
250 ml ulja,
čen belog luka,
biber u zrnu,
so po ukusu.
Punjeni krompir na vodi
Sastojci za punjeni krompir:
2 veća krompira,
1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča,
2 kašičice ljute aleve paprike,
3 dl supe od povrća,
250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve),
pola sitno isečene crvene paprike,
izgnječeni čen belog luka,
2 kašike seckanog korijandera.
Mešano povrće na vodi
Sastojci za mešano povrće na vodi:
200 g krompira,
200 g šargarepe,
200 g plavog patlidžana,
200 g celera,
4 paprike babure,
2 veća paradajza,
2 kašike sušenog začina,
so.
Plavi patlidžan u soku od paradajza
Sastojci za plavi patlidžan u soku od paradajza:
2 plava patlidžana,
beli luk,
sok od paradajza,
brašno,
so.
Posne sarmice od blitve
Sastojci za posne sarmice od blitve:
2 šolje pirinča,
3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka,
250 g šampinjona,
listovi blitve,
so,
biber,
vegeta,
kašičica ljutog ajvara,
mirođija,
belo vino.