posne cufte od sardina

Posne ćufte od sardina

Sastojci za posne ćufte od sardina: 1 kg sardina, 3 kuvana paradajza, 3 kašike drobljenog tofu sira, 25 g suvog groždja, 25 g pinjola, 2 limuna, veza peršuna, kašika prezli, čen belog luka, brašno, so, biber, ulje za prženje.
paprikas od sampinjona

Posni paprikaš od šampinjona

Sastojci za posni paprikaš od šampinjona: 400 g svežih šampinjona, 2 kašičice soli, kašičica aleve paprike, 0,3 dl ulja, biber, 2 lovorova lista, 1/2 kašičice čilija, glavica crnog luka, 1,5 dl paradajz soka.
makaroni sa sampinjonima

Posni makaroni sa šampinjonima

Sastojci za posne makarone sa šampinjonima: 250 g makarona, 2 glavice crnog luka, 500 g šampinjona, 2 kašike ulja, šolja sosa od paradajza, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, so, biber, origano.
krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
vegeterijanski djuvec recept

Vegetarijanski đuveč

Sastojci za vegetarijanski đuveč: 1 kg crnog luka, 6 bamija, 1 plavi patlidžan, 2 šoljice pirinča, 1 veza peršuna, 1 list celera, 6 paradajza, 4 krompira, 2 tikvice, 3 crvene paprike "šilje", maslinovo ulje, biber, aleva paprika, so.
pirinac na sicilijanski nacin

Posni pirinač na sicilijanski način

Sastojci za posni pirinač na sicilijanski način: 400 g pirinča, 1 glavica crnog luka, 2 limuna, 200 ml belog vina, 80 g maslinki, 4 velika zrela paradajza, pola kafene kašike majorana, 2 usoljena inćuna, 5 listova bosiljka, 1 sušena papričica, 1 kašika sirćeta, maslinovo ulje, so.
varivo od paradajza

Posno varivo od paradajza

Sastojci za posno varivo od paradajza: 1 kg paradajza, 1 glavica belog luka, peršun, so, biber, 2-3 glavice crnog luka, maslinovo ulje, šolja pirinča, prezle.
pasulj sa koprivom

Postan pasulj sa koprivom

Sastojci za posni pasulj sa koprivom: 300 g pasulja, kopriva, 2 suve crvene paprike, koren paštrnaka, kašika brašna, veza mladog luka, so, mleveni biber, aleva paprika, peršun za dekoraciju.
musaka od patlidzana

Posna musaka od patlidžana

Sastojci za posnu musaku od patlidžana: 800 g plavog patlidžana, 2 veće glavice luka, 2 šargarepe, 100 g pirinča, 4 paradajza, pola kašičice bibera, pola veze peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, origano, suvi začin, 100 g brašna, 300 g rendanog biljnog sira.
Posne tikvice sa pirinčem recept

Posne tikvice sa pirinčem

Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način: Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede. Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -