Palenta sa sosom od pečuraka
Potrebno je:
160 g praziluka ili crnog luka,
650 g paradajza,
400 g svežih šampinjona,
200 g kuvanog paradajza,
15 g seckanog peršuna,
15 g seckanog lista celera,
200 g palente,
3-4...
Posno sočivo na vodi
Sastojci za posno sočivo na vodi:
300 g sočiva,
struk praziluka,
glavica crnog luka,
1 veća šargarepa,
vegeta,
peršun,
biber.
Pasta sa šampinjonima
Potrebno je:
500 gr posne testenine,
500 gr šampinjona,
200 gr graška,
glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
2 šargarepe,
origano,
biber,
so,
10 kašika brašna,
1 dl ulja,
muskantni orah,
peršunov list.
Priprema:
Testeninu obarite u slanoj...
Špagete sa brokolijem i šampinjonima
Potrebno je:
500 gr posnih špageta,
200 gr brokolija,
1 šargarepa,
1 sveža paprika,
1 sveža ljuta papričica,
100 gr šampinjona,
glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
2 kašike soja sosa,
1 dl...
Povrće sa sosom od paradajza
Sastojci za povrće sa sosom od paradajza: 1/2 kg krompira, 300 g šargarepe, 1 koren celera, 1/2 kg karfiola, 2 kašike začina, 4 kašike brašna, 1/2 l soka od paradajza, 3 češnja belog luka, so
Pirinač sa koprivama
Potrebno je:
250 g pirinča,
2 kašike vegete,
1/2 kg koprivinog mladog lišća,
veća glavica crnog luka,
1 veza peršuna,
so.
Priprema:
Pirinač obariti u vodi u koju smo dodali vegetu.
Koprivino mlado...
Slani krompir
Za slani krompir potrebno je: 2 kg krompira, 1 veća veza peršuna, 2 kašike vegete, so
Krompir paprikaš na vodi
Sastojci za krompir paprikaš na vodi:
1/2 kg krompira,
1/2 kg crnog luka,
2 šargarepe,
4 mesnate paprike,
1 veza peršuna,
2 kašike začina,
2 kašike brašna,
aleva paprika,
so.
Podvarak sa suvim šljivama
Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:
1 kg kiselog kupusa ribanca,
200 g suvih šljiva,
2 glavice crvenog luka,
5 čenova belog luka,
2 dl suncokretovog ulja,
3 lista lovora,
so,
biber u zrnu po ukusu.
Posne punjene paprike
Sastojci za posne punjene paprike: 8 babura srednje veličine, 2 glavice crnog luka, 100 g pirinča, 100 g pšenice, 50 ml ulja, aleva paprika, kašika brašna, biber, so, 2 dl soka od paradajza