praziluk sa posnim sirom

Praziluk sa posnim sirom

Sastojci za praziluk sa posnim sirom: 500 g praziluka, 4 čena belog luka, 200 ml tomatina, 50 g dimljenog posnog sira (od soje), 100 g sardina u biljnom ulju, so, mleveni biber, mešavina začina.
makaroni sa pecurkama

Posne makarone sa pečurkama

Sastojci za posne makarone sa pečurkama: 500 gr makarona, 500 gr pečuraka, 100 gr graška, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 1 caša belog vina, 1 kašika brašna, 2 kašike biljnog margarina, 1/2 caše ulja, so.
makaroni sa spanacem

Posne makarone sa spanaćem

Sastojci za Posne makarone sa spanaćem: 1/2 kg makarona, 1 kg spanaća, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 kašika celerovog lista, 1 stabljika celera, sitno iseckana, 1/2 šolje ulja, biber, so.
posne lazanje

Posne lazanje

Sastojci za posne lazanje: 9 listova lazanje (možete naći posne kore za lazanje, bez jaja, u bolje snabdevenim prodavnicama, ako ne nađete, možete koristiti i debele kore za gibanicu ili pitu), 1 glavica crnog luka, soja u ljuspicama, 2 šolje sosa od paradajza, 2 čena belog luka, origano, sojino mleko (ili voda u kojoj se kuvalo povrće), ulje, 2 kašike brašna, beli biber, sir od soje (po želji).
riblje pljeskavice

Riblje pljeskavice

Sastojci za riblje pljeskavice: 300 g tunjevine, 500 g oslića, 200 g sardine, 100 g barenog pirinča, 100 g prezli, 10 čenova belog luka, 2 glavice crnog luka, kašičica muskantnog oraha, biber, so.
sarma od kiselog kupusa

Posna sarma od kiselog kupusa

Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 cena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika.
krompir pecen na vodi

Krompir pečen na vodi

Sastojci za krompir pečen na vodi: 1,5 kg krompira, 5 cešnjeva belog luka, sok od limuna, origano, biber, so, 1/2 šolje vode.
prebranac

Posni pasulj prebranac

Sastojci za posni pasulj prebranac: 400 gr pasulja, 3 glavice luka, 1 šargarepa, so, biber, ulje.
ragu od boranije

Ragu od boranije

Sastojci za ragu od boranije: 1 kg boranije, 2 glavice crnog luka, 3/4 šolje ulja, 1,5 šolja kaše od paradajza, peršunov list, 1-2 krompira, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -