Posna predjela

posna, predjela, posna predjela, predjela posna, hladna posna predjela, topla posna predjela, posna predjela recepti, recept za posno predjelo

Posni pohovani krompirići

Posni pohovani krompirići

Sastojci za posne pohovane krompiriće: 4 veća krompira, 1 šolja brašna, 1 šolja posnog mleka (sojinog, bademovog ili drugog biljnog mleka), 1 šolja prezli, 1 kašičica crvene paprike u prahu, so i biber po ukusu, ulje za prženje.
Posna heljdina kaša sa suvim voćem

Posna heljdina kaša sa suvim voćem

Sastojci za posnu heljdinu kašu sa suvim voćem: 1 šolja heljde, 2 šolje vode, prstohvat soli, 1/2 šolje suvog voća po izboru (suve šljive, suve brusnice, suve smokve, suve marelice), 2 kašike seckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici), 1 kašika javorovog sirupa ili meda (opcionalno), cimet po ukusu.
Posno povrće na roštilju

Posno povrće na roštilju

Sastojci za posno povrće na roštilju: 2 tikvice, 1 patlidžan, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 crni luk, 2 paradajza, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica), so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posni sendvič sa avokadom i povrćem

Posni sendvič sa avokadom i povrćem

Sastojci za posni sendvič sa avokadom i povrćem: 4 kriške integralnog hleba (ili posnog hleba po izboru), 1 avokado, 1 paradajz, 1 krastavac, 1/2 crvene paprike, listovi svežeg spanaća ili zelene salate, so i biber po ukusu, sveži peršun ili klice za dekoraciju (opciono).
Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom

Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom

Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i crnim lukom: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 2 kašike maslinovog ulja, 1 crni luk, 2 čena belog luka,  200 g pečuraka, 1 šolja paradajza, sveži bosiljak, so i biber po ukusu.
Posni pire od bundeve i batata

Posni pire od bundeve i batata

Sastojci za posni pire od bundeve i batata: 500 g bundeve, 500 g batata, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, peršun za dekoraciju.
Posni brusketi sa namazom od avokada

Posni brusketi sa namazom od avokada

Sastojci za posne bruskete sa namazom od avokada:zreo (mekani) avokado,beli luk,sveži list peršuna,limunov sok,himalajska so.
Posni pomfrit od batata sa Aioli dresingom

Posni pomfrit od batata sa aioli dresingom

Sastojci za posni pomfrit od batata sa aioli dresingom:4 batata,3 kašike maslinovog ulja,1 kašičica mlevene crvene paprike,3 kašičice sušenog origana,prstohvat soli,prstohvat bibera,2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja,2 kašičice sušenog belog luka u prahu,½ šolje posnog kačkavalja,½ šolje aioli dresinga.
Posni Aioli sos

Posni Aioli sos

Sastojci za posni Aioli sos: 1/2 čena belog luka, 1 kašičica Dižon senfa, 285ml posnog majoneza, 285ml ekstradevičanskog maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber i so.
Posni namaz od pečuraka i patlidžana

Posni namaz od pečuraka i patlidžana

Sastojci za posni namaz od pečuraka i patlidžana:400g pečuraka (šampinjoni, bukovače…),200g patlidžana,1 glavica luka,3 čena belog luka,so,biber,sok od jednog limuna,1-2dl maslinovog ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -