Posna salata od lignji
Sastojci za posnu salatu od lignji:
500 g lignji,
1 manji struk praziluka,
maslinovo ulje,
sok od limuna,
morska so,
veza peršuna,
pola kašičice sušene žalfije.
Postan rolat od krompira i ribe
Sastojci za postan rolat od krompira i ribe:
1 kg krompira,
100 g margarina,
200 g obarene i od kostiju očišćene ribe,
200 g spanaća,
200 g šargarepe,
kašičica margarina,
so,
biber,
2 čena belog luka.
Posni rolat sa povrćem
Sastojci za posni rolat sa povrćem:
400 g krompira,
100 g spanaća,
100 g pirinča,
2 šargarepe,
veza peršuna,
100 g mariniranih šampinjona,
pola kašičice slatke paprike,
pola kašičice granula belog luka,
3 čena belog luka,
50 g kečapa (ili paradajz pirea),
100 g susama.
Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem
Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
Posne tortice od blitve
Sastojci za posne tortice od blitve:
2 kg blitve,
200 g brašna,
4 paradajza,
1 dl belog vina,
4 čena belog luka,
4 kriške dvopeka,
120 g sočiva,
100 g šargarepe.
Posni punjeni paradajz
Sastojci za posni punjeni paradajz:
1 kg paradajza,
100 g pirinča,
šaka graška,
glavica crnog luka,
1/2 struka praziluka,
celer,
1 šargarepa,
maslinovo ulje,
vegeta,
peršun,
biber,
so.
Povrće sa začinskim biljem
Sastojci za povrće sa začinskim biljem:
2 tikvice,
2 glavice crnog luka,
pakovanje kukuruza šećerca,
4 paradajza,
200 g bukovača,
crvena paprika.
Posno predjelo od mladog povrća
Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:
300 g očišćenog mladog graška,
400 g mlade šargarepe,
veza peršuna,
sveža ljuta papričica,
2 inćuna iz konzerve,
pola limuna,
kašika sirćeta,
grančica-dve majorana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Pašteta od sardine i kiselih krastavčića
Sastojci za paštetu od sardine i kiselih krastavčića:
2 konzerve sardine,
šolja maslinovog ulja (može i suncokretovo),
2-3 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
3 kisela krastavčića srednje veličine,
kašika kečapa,
so.
Posni namaz od sardine
Sastojci za posni namaz od sardine:
125 g margarina,
1 konzerva sardina,
1 glavica crnog luka,
sok od 1/2 limuna,
peršun,
so,
biber.