Posna salata sa njokama

Posna salata sa njokama

Sastojci za posnu salatu sa njokama: 250 g posnih njoka, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1 žuta paprika, isečena na kockice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 krastavac, isečen na kockice, 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog, 1/4 šolje maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna salata sa šargarepom i cveklom

Posna salata sa šargarepom i cveklom

Sastojci za posnu salatu sa šargarepom i cveklom: 2 srednje šargarepe, 1 velika cvekla, 1 jabuka (opciono), sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna batat salata sa crvenim lukom

Posna batat salata sa crvenim lukom

Sastojci za posnu batat salatu sa crvenim lukom: 2 srednja batata, 1 crveni luk, tanko isečen, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna salata od rukole i jagoda

Posna salata od rukole i jagoda

Sastojci za posnu salatu od rukole i jagoda: 4 šolje sveže rukole, 1 šolja svežih jagoda, isečenih na četvrtine, 1/4 šolje seckanih oraha ili badema, 2 kašike balzamikovog sirćeta, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posna salata od kinoe i pasulja

Posna salata od kinoe i pasulja

Sastojci za posnu salatu od kinoe i pasulja: 1 šolja kinoe, 1 konzerva crnog pasulja, oceđenog i ispranog, 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 1 zeleni luk, sitno iseckan, 1 krastavac, iseckan na kockice, 1 šolja kukuruza (može i konzerviranog, oceđenog), 1 šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog, sok od 1 limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posna salata od pečenih šampinjona

Posna salata od pečenih šampinjona

Sastojci za posnu salatu od pečenih šampinjona: 300 g šampinjona, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika balzamiko sirćeta, 100 g rukole, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu.
Posna hladna salata od sočiva

Posna hladna salata od sočiva

Sastojci za posnu hladnu salatu od sočiva: 1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva, 1 crvena paprika, sitno iseckana, 1 žuta paprika, sitno iseckana, 1 crveni luk, sitno iseckan, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 krastavac, iseckan na kockice, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 1 kašičica senfa, 2 kašike seckanog svežeg peršuna, so i biber po ukusu.
Posna salata od krastavca i jogurta

Posna salata od krastavca i jogurta

Sastojci za posnu salatu od krastavca i jogurta: 2 srednja krastavca, 1 šolja posnog jogurta (sojin ili bademov), 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, sok od pola limuna, 1 kašičica sveže seckanog kopra ili peršuna, so i biber po ukusu.
Posna salata od boranije

Posna salata od boranije

Sastojci za posnu salatu od boranije: 500 g boranije, 1 crveni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 2 paradajza, isečena na kockice, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1 kašika maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, svež peršun, sitno seckan.
Posna salata od mladog luka i krastavca

Posna salata od mladog luka i krastavca

Sastojci za posnu salatu od mladog luka i krastavca: 4-5 veze mladog luka, seckanih, 2 velika krastavca, isečena na kolutove, 1/4 šolje svežeg peršuna, sitno seckanog, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -