Posne kuglice sa bananama i suvim grožđem
Sastojci za Posne kuglice sa bananama i suvim grožđem:
2 zrele banane,
400 g posnog mlevenog keksa,
125 g margarina,
100 g šećera u prahu,
2 kašike ruma,
100 g suvog grožđa,
100 g mlevenih lešnika.
Posne kikiriki bombice
Sastojci za Kikiriki bombice:
250 g margarina,
150 g šećera u prahu,
300 g neslanog mlevenog kikirikija,
150 g mlevenog posnog keksa,
1 kašičica cimeta,
50 g posne čokolade za kuvanje,
1 dl ulja.
Posni sladoled od lubenice, meda i mente
Sastojci za Posni sladoled od lubenice, meda i mente:
lubenica,
med,
nana.
Posna ovsena kaša sa jabukom
Sastojci za posnu ovsenu kašu sa jabukom:
1 šolja ovsenih pahuljica,
1 šolja vode,
1 jabuka,
2 kašike kikiriki putera,
1 kašika meda.
Posne kuglice od dunja i jabuka
Sastojci za Posne kuglice od dunja i jabuka:
300 g rendanih jabuka,
300 g rendanih dunja,
250 g kristal šećera,
50 g oljuštenog badema.
Posni čokoladni mus
Sastojci za Posni čokoladni mus:
265 grama crne (posne) čokolade sa što većim procentom kakaa,
šolja vode,
4 kašike žutog šećera.
Posni medenjaci sa cimetom
Sastojci za Posne medenjake sa cimetom:
11 kašika ulja,
11 kašika vode,
11 kašika šećera,
2 kašike meda,
kašika cimeta,
1 prašak za pecivo,
500 g brašna.
Ušećerene jabuke
Sastojci za Ušećerene jabuke:
10 manjih jabuka,
1 kg šećera,
10 štapića dužine 20 cm,
crvena boja za kolače.
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Kikiriki bajadera
Sastojci za Kikiriki bajaderu:
300 g šećera,
2 dl vode,
200 g margarina,
300 g mlevenog kikirikija bez soli,
300 g mlevenog keksa,
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
150 g čokolade,
malo ulja.