Doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
150 g šećera u prahu,
250 g brašna,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 šoljice meda,
3 šoljice kisele vode.
Fil:
200 g kristal šećera,
250 g mlevenih oraha,
3 štangle rastopljene čokolade,
1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
200 g šećera u prahu,
ekstrat od maline.
Posna rozen torta
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.
Posna torta sa orasima
Sastojci za posnu tortu sa orasima:
350 g šećera,
3 dl vode,
300 g oraha,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike ulja,
kora limuna.
Posna voćna torta
Sastojci za posnu voćnu toru:
1,2 l gustog soka od jagode,
3 kesice pudinga od jagode,
1 kg posnog mlevenog keksa,
250 g margarina,
150 g šećera u prahu,
300 g zamrznutih jagoda,
3 kesice pudinga od karamele,
1 l vode,
2 kesice biljnog šlaga.
Posna čokoladna torta
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
Za testo:
2 šolje vode,
2 šolje šećera,
1/2 šolje ulja,
3 šolje brašna,
3 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica ravna cimeta,
2 kašike ruma.
Posna doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
150 g + 100 g šećera u prahu,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
200 g + 100 g šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
šoljica kisele vode,
vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone,
ekstrat od maline.
Posna medena torta
Sastojci za posnu medenu tortu:
100 g meda,
300 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
malo margarina,
vanilin šećer,
kašičica sode bikarbone.
Za glazuru od vanile:
180 g vanilinog šećera,
3 kašike hladne vode.
Za glazuru od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje,
1 dl vode,
komad margarina.
Posna torta od žita
Sastojci za posnu tortu od žita:
Za kore:
250 g meda,
1/2 flaše piva,
200 g šećera,
300 g brašna,
1 kesica sode bikarbone.
Za fil:
300 g mlevenih oraha,
300 g šećera,
150 g mlevenog kuvanog žita,
2 vanilin šećera,
malo struganog oraščića.
Srpska posna torta
Sastojci za srpsku posnu tortu:
650 g šećera,
500 g mlevenih oraha,
pekmez od kajsije,
120 g kakaoa,
ekstrat od maline.