Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posni pasulj sa krompirom

Posni pasulj sa krompirom

Sastojci za posni pasulj sa krompirom: 2 šolje kuvanog pasulja po izboru, 2 krompira, 1 crni luk,  2 češnja belog luka,  so i biber po ukusu, seckani sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od karfiola i spanaća

Posna čorba od karfiola i spanaća

Sastojci za posnu čorbu od karfiola i spanaća: 1 glavica karfiola,  200g svežeg spanaća,  1 crni luk, 2 češnja belog luka,  4 šolje povrćne supe ili vode, so i biber po ukusu, seckani sveži peršun.
Posni pilav sa spanaćem

Posni pilav sa spanaćem

Sastojci za posni pilav sa spanaćem: 1 šolja pirinča, 2 šolje vode, 200g svežeg spanaća, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, so po ukusu, biber po ukusu, limunov sok (opciono).
Posni pasulj sa cveklom

Posni pasulj sa cveklom

Sastojci za posni pasulj sa cveklom: 2 šolje kuvanog pasulja, 2 cvekle, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  4 šolje vode, so po ukusu, biber po ukusu, kiseli krastavci (opciono, za serviranje).
Posni rolat sa spanaćem

Posni rolat sa spanaćem

Sastojci za posni rolat sa spanaćem: 500g svežeg spanaća, 200g posnog sira, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so po ukusu, biber po ukusu, 1/4 šolje brašna, 1/4 šolje vode.
Posna tortilja sa pasuljem i povrćem

Posna tortilja sa pasuljem i povrćem

Sastojci za posnu tortilju sa pasuljem i povrćem: 1 šolja kuvanog pasulja, 1 šolja iseckane šargarepe, 1 šolja iseckane crvene paprike, 1 šolja iseckanog crvenog luka, 2 čena belog luka,  4 tortilje od kukuruznog brašna, 2 kašike maslinovog ulja 1 kašika limunovog soka, so po ukusu, biber po ukusu, avokado (opciono, za dodatak).
Posni dinstani spanać sa susamom

Posni dinstani spanać sa susamom

Sastojci za posni dinstani spanać sa susamom: 500g svežeg spanaća,  2 kašike susamovih semenki, 2 čena belog luka,  1/4 šolje vode, so po ukusu, biber po ukusu, sok od limuna (opciono, za dodatnu osvežavajuću notu).
Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Sastojci za posno povrće na kineski način sa soja sosom: 2 šargarepe, 1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1 šolja karfiola,  1 šolja brokolija,  1 šolja svežih graška (ili smrznutih, odmrznutih), 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka,  2 kašike soja sosa, 1 kašika smeđeg šećera, 1 kašika kukuruznog brašna razmućenog u 2 kašike vode, prstohvat soli, prstohvat crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje ljutog), susam (opciono, za posipanje).
Posni rižoto sa pečurkama i spanaćem

Posni rižoto sa pečurkama i spanaćem

Sastojci za posni rižoto sa pečurkama i spanaćem: 1 šolja pirinča, 2 šolje povrćnog bujona (ili vode), 200g pečuraka (šampinjona), 2 šake svežeg spanaća,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  maslinovo ulje, so po ukusu, biber po ukusu.
Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Sastojci za posnu musaku od patlidžana sa paradajzom: 2 veća patlidžana,  2 šolje paradajz sosa, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu, suvi začini po ukusu (po želji).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -