Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posna sataraš pica

Posna sataraš pica

Sastojci za posnu sataraš picu: 1 posna kora za picu, 1 šolja posnog paradajz sosa, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 paradajz, 1 crveni luk, 200g pečuraka, 2 češnja belog luka, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so po ukusu, biber po ukusu, maslinovo ulje.
Posna supa od bundeve sa đumbirom

Posna supa od bundeve sa đumbirom

Sastojci za posnu supu od bundeve sa đumbirom: 1 mala bundeva (oko 1 kg), 1 crveni luk, 2 češnja belog luka, komadić svežeg đumbira (veličine oko 2 cm), so po ukusu, biber po ukusu.
Posna palenta sa paradajzom

Posna palenta sa paradajzom

Sastojci za posnu palentu sa paradajzom: 1 šolja palente, 2 šolje vode, 2 paradajza, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna musaka od tikvica sa paradajzom

Posna musaka od tikvica sa paradajzom

Sastojci za posnu musaku od tikvica sa paradajzom: 3 srednje tikvice,  2 paradajza, 1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja pasiranog paradajza, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve), 1 šolja narendanog veganskog sira (opciono), sveži peršun za posluživanje.
Posna pašteta od cvekle i susama

Posna pašteta od cvekle i susama

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama: 2 veće cvekle,  1 šolja susama,  2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju), kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna pita sa crnim pasuljem i kukuruzom

Posna pita sa crnim pasuljem i kukuruzom

Sastojci za posnu pitu sa crnim pasuljem i kukuruzom: 1 šolja crnog pasulja (kuvanog),  1 šolja kukuruza (svežeg ili smrznutog), 1 crvena paprika,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kumina, 1 kašičica crvene paprike u prahu, so i biber po ukusu, 6-8 kora za pitu, maslinovo ulje za premazivanje.
Posni paprikaš od sojinog mesa

Posni paprikaš od sojinog mesa

Sastojci za posni paprikaš od sojinog mesa: 200g suvog sojinog mesa, 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog), 1 crveni luk, 2 češnja belog luka, 4 šolje povrćne supe ili vode, 2 kašike paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna (opciono), so, biber i začini po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od cvekle

Posna čorba od cvekle

Sastojci za posnu čorbu od cvekle: 2 velike cvekle,  2 velika krompira,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna musaka od karfiola i tikvica

Posna musaka od karfiola i tikvica

Sastojci za posnu musaku od karfiola i tikvica: 1 veliki karfiol,  2 srednje tikvice,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka, 1 konzerva seckanih pelata, 1 šolja pasiranog paradajza, 200g tofua,  2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od brokolija i pečurki

Posna čorba od brokolija i pečurki

Sastojci za posnu čorbu od brokolija i pečurki: 1 glavica brokolija,  200g šampinjona,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -