Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

crvena salata posne salate

Posna crvena salata

Sastojci za posnu crvenu salatu: 1 kg cvekle, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, so, biber, 2-3 kašike balsamiko sirćeta, 2 kašike vlašca.
snite od sociva i pecurki

Posni šnite od sočiva i pečurki

Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki: 500 g sočiva, 375 g pečurki po želji, 250 g smrznutog kukuruza, 2 krompira, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, pola kašičice sušene majčine dušice, pola veze peršuna, kašika brašna, ulje, so, biber.
posna corba od krompira recept

Posna čorba sa krompirom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom: 1/2 kg krompira, glavica crnog luka, dve šargarepe, jedan praziluk, dva čena belog luka, mleveni paradajz (paradajz pire), suvo povrće, vegeta, so, biber, brašno, voda.
pljeskavice-od-ribe recept

Pljeskavice od ribe

Sastojci za pljeskavice od ribe: 1,5 kg ribe, so, biber, lorber, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, peršun, prezla, ulje, brašno.
posna pita od sardela

Zapečene sardele

Sastojci za zapečene sardele: 1,2 kg svežih sardela, 2 kašike kapra, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, 1 limun, 2 crvene paprike, 2 grančice majčine dušice, 500 g krompira, ulje, so, biber.
corba sa spanacem

Posna čorba od spanaća (zelja, blitve)

Sastojci za posnu čorbu od spanaća (zelja, blitve): 500 g spanaća (zelja, blitve), 2 kašike ulja, glavica crnog luka, kašika brašna, sirće, kašika začina od povrća, kašičica aleve paprike, 3 čena belog luka.
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom: 250 g šampinjona, 2 kašike margarina, 1 manja glavica crnog luka, kašika brašna, 2 dl belog vina, 1 čen belog luka, so, biber, peršunov list.
snicle od povrca sa sojom posna glavna jela

Posne šnicle od povrća sa sojom

Sastojci za posne šnicle od povrća sa sojom: 250 g sojinih ljuspica, 2 krompira, 1 šargarepa, 1 glavica crnog luka, 80 g brašna, 50 g margarina, 100 g prezli, 2 dl ulja, 1 čen belog luka, malo muskantnog orašćića, peršun, biber, so.
marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
posna salata od tikvica

Posna salata od tikvica

Sastojci za posnu salatu od tikvica: 1 kg tikvica, šargarepa, glavica crvenog luka, čen belog luka, kašika soka od limuna, kašika maslinovog ulja, morska so i biber po ukusu, 2 šake pečenog badema, kašika svežeg iseckanog peršuna, kašika svežeg iseckanog bosiljka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -